Туреччина створює першу плавучу платформу для видобутку газу в Чорному морі
Туреччина створює першу плавучу платформу для видобутку газу в Чорному морі

Туреччина створює першу плавучу платформу для видобутку газу в Чорному морі

На турецькому газовому родовищі Сакарія, що в Чорному морі, створюють першу плавучу платформу для видобутку природного газу.

Як передає Укрінформ, про це повідомив міністр енергетики та природних ресурсів Туреччини Альпарслан Байрактар у соцмережі Х.

«Об’єкт, який перероблятиме 10 мільйонів кубометрів природного газу на добу та передаватиме його в мережу, подвоїть видобуток на газовому родовищі Сакарія та задовольнить потреби в природному газі ще 4,4 мільйона домогосподарств», - написав міністр.

Туреччина створює першу плавучу платформу для видобутку газу в Чорному морі - Фото 1

Платформа працюватиме протягом двадцяти років та буде встановлена на відстані 170 км від берега.

Туреччина створює першу плавучу платформу для видобутку газу в Чорному морі - Фото 2

Як відомо, Туреччина нещодавно почала видобуток природного газу в Чорному морі на родовищі Сакарія. У листопаді минулого року Міненергетики та природних ресурсів Туреччини повідомило, що щоденний видобуток на газовому родовищі Сакарія досяг показника 4 млн куб.м.

Туреччина створює першу плавучу платформу для видобутку газу в Чорному морі - Фото 3

Як повідомляв Укрінформ, у квітні минулого року Туреччина запустила новий газопровід, аби доправляти блакитне паливо від нових родовищ у Чорному морі. Планувалося, що щоденний обсяг видобутку перші 2-3 роки становитиме 10 млн кубометрів на добу, до 2025 року - до 40 млн куб. м.

Фото: @aBayraktar1

Теги по теме
Турция газ Черное море
Источник материала
loader
loader