В Україні стартує новий проєкт із підтримки бізнесу
В Україні стартує новий проєкт із підтримки бізнесу

В Україні стартує новий проєкт із підтримки бізнесу

В Україні стартує проєкт з підтримки мікро, малого і середнього бізнесу «UA Global: Etsy Start», який допоможе підприємцям запустити або збільшити продажі на маркетплейсі товарів ручної роботи Etsy. Про це повідомляє Мінекономіки, пише agronews.ua.

У межах участі у «UA Global: Etsy Start» 500 українських підприємців будуть відібрані на конкурсній основі та пройдуть навчання зі створення онлайн-магазину на Etsy, а також отримають менторську підтримку з розвитку продажів та просування товарів на маркетплейсі. Окрім цього, учасники проєкту отримають стипендії на суму $1000 від Програми USAID «Конкурентоспроможна економіка України», сертифікати на $100 від Etsy для просування товарів на платформі, та промокоди від Укрпошти на логістичні послуги на загальну суму в $10,000, яка буде розподілена між учасниками, а також менторську підтримку з логістично-митних питань. 

Ініціатива «UA Global: Etsy Start» реалізується Програмою USAID «Конкурентоспроможна економіка України» спільно з громадською організацією TECHBUREAU, в партнерстві з Укрпоштою та Офісом з розвитку підприємництва та експорту, за підтримки Etsy.

Проєкт спрямований на підтримку мікробізнесу з метою сприяння їхньому прискореному зростанню до малого та середнього бізнесу. Він охоплює як підприємців, які не мають досвіду роботи з експортом, так тих, котрі вже розпочали свій експортний шлях та прагнуть зростання, відкривши магазин на Etsy.

«Мікро, малі та середні підприємства забезпечують стійкість української економіки, створюючи дві третини доданої вартості та 80% робочих місць. Одна із цілей Уряду — підтримка виходу бізнесу на нові ринки. Це також одна з цілей  стратегії розвитку МСП на 2024-2027 роки, яку затвердив Уряд. Завдяки її реалізації планується збільшити кількість експортерів до понад 35 тисяч, а обсяг експорту сягне 60 мільярдів євро, з яких 35 мільярдів євро припадатиме на ЄС. Крім цього, стратегія передбачає роботу із платформами, зокрема такими як Etsy. Тож можливість для українського бізнесу стати частиною цієї платформи — підтримує не лише ці конкретні бізнеси, а економіку країни загалом. Я вдячна USAID за лідерство у цьому питанні й вклад у розвиток експорту. Це гарний приклад для інших наших партнерів про побудову сталого партнерства для розвитку малого і середнього бізнесу», — зазначила Юлія Свириденко, Перша віцепрем’єр-міністерка України — Міністерка економіки України.

«З моменту запуску першого проєкту, Etsy Payments, у жовтні 2023 року до маркетплейсу приєдналося понад 14 000 українських продавців. До цього українські підприємці не мали можливості відкрити магазини на Etsy. Ми прагнемо збільшити присутність українських виробів на платформі та відкрити можливості для українських виробників виходити на нові ринки. Це вже другий проєкт, який ми реалізуємо разом з нашими партнерами. В минулому ми підтримали 100 українських виробників через проєкт Made in UA, з яких майже половина представлені на Etsy. Це дозволило бізнесам згенерувати продажі на понад $5 млн, та створити понад сто робочих місць», – Олеся Залуська, керівниця Програми USAID «Конкурентоспроможна економіка України».

Презентація ініціативи «UA Global: Etsy Start», відбудеться онлайн о 10:00 20 вересня 2024 року. Зацікавлені учасники можуть дізнатися більше про проєкт, долучившись до перегляду події за посиланням. Підприємці також можуть надсилати свої запитання щодо процедури подання заявки на адресу [email protected].

Для участі в конкурсі потрібно заповнити аплікаційну форму до 1 жовтня 2024 року. Відібрані компанії  буде оголошено 8 жовтня 2024 року.

«Ми в Etsy готові сприяти розширенню можливостей креативних підприємців у всьому світі, і ми маємо честь бути частиною ініціативи «Ukraine Global Etsy Start» разом з USAID. Ця програма відбувається у надзвичайно важливий момент для України, і ми раді підтримати 500 українських продавців, які починають або розширюють свій бізнес онлайн», — поділився Джеймс Оссман, генеральний менеджер з міжнародних операцій і віце-президент Marketplace Initiatives Etsy. – Українські продавці вже давно є невід’ємною частиною динамічного ринку Etsy, ділячись своєю винятковою майстерністю зі світом. Ми віримо, що за допомогою необхідних інструментів, підтримки та доступу до світових ринків ці талановиті виробники зможуть продовжувати робити внесок у стійкість економіки та підприємницького духу України».



Перегляди: 0
Теги по теме
Минэкономики
Источник материала
loader
loader