Ізраїль міг до 15 років готувати операцію з підриву пейджерів у Лівані - ЗМІ
Ізраїль міг до 15 років готувати операцію з підриву пейджерів у Лівані - ЗМІ

Ізраїль міг до 15 років готувати операцію з підриву пейджерів у Лівані - ЗМІ

Ізраїль протягом щонайменше 15 років міг планувати операцію з підриву пейджерів у Лівані через підставні компанії.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє ABC News з посиланням на джерело в американській розвідці.

«Ізраїль брав участь у виробництві пейджерів, які цього тижня вибухнули у бойовиків «Хезболли», причому операція такого типу перекриття ланцюга постачання планувалася щонайменше 15 років», - йдеться в повідомленні.

Джерела видання стверджують, що Ізраїль причетний до виробництва пристроїв зв'язку, які здетонували у різних районах Лівану.

Вони підтвердили, що використовувалися підставні компанії для прикриття основної компанії, яка виробляла пейджери. Деякі з працівників не знали, на кого вони насправді працювали.

Однією з таких організацій була зареєстрована у Будапешті BAC Consulting, яка за контрактом мала виробляти пейджери під брендом тайванської компанії Gold Apollo.

Однак представник угорського уряду заявив телеканалу, що цих пристроїв в Угорщині не було, а BAC Consulting була лише торгівельним посередником.

Як повідомляв Укрінформ, понад 2 тисячі людей по всьому Лівану, включаючи членів «Хезболли» та медиків, зазнали поранень у вівторок, коли пейджери, які бойовики використовували для зв'язку, вибухнули по всій країні.

Також повідомлялося, що пейджери, які здетонували, були останньої моделі, їх «Хезболла» завезла в країну протягом останніх місяців.

Ізраїльські військові відмовилися коментувати причетність до вибухів.

Фото: Getty images

Теги по теме
Израиль
Источник материала
loader
loader