Британська розвідка оцінила наслідки удару по арсеналу в Торопці
Британська розвідка оцінила наслідки удару по арсеналу в Торопці

Британська розвідка оцінила наслідки удару по арсеналу в Торопці

Удар по складу боєприпасів у Торопці Тверської області РФ з великою ймовірністю позначиться на операціях російської армії, зокрема у Курській області.

Про це у соцмережі Х повідомило Міністерство оборони Великої Британії із посиланням на дані розвідки, передає Укрінформ.

Аналітики зазначають, що знищений 18 вересня арсенал був одним із найбільших стратегічних складів Росії, на якому зберігалося понад 30 тисяч тонн боєприпасів.

За даними розвідки Британії, у 2018 році на об’єкті проводились ремонтні роботи, пов’язані із неналежним зберіганням боєприпасів, що раніше призвело до низки вибухів на кількох складах.

У британській розвідці вважають, що удар ЗСУ спричинив «ланцюгову реакцію каскадних детонацій у системі бункерів», що призвело до великої втрати боєприпасів Росією.

Британські військові зазначають, що російська протиповітряна оборона зазнає труднощів у протидії українським операціям з ударами вглиб території РФ, попри заяви про перехоплення понад 50 БпЛА під час атаки у Тверській області.

На їхню думку, удар по арсеналу в Торопці з великою ймовірністю «призведе до порушення російських наземних операцій, особливо у Курській області».

Як повідомлялося, у ніч проти 18 вересня дрони СБУ, ГУР та Сил спеціальних операцій знищили великий склад головного ракетно-артилерійського управління Міноборони РФ в Торопці Тверської області.

За оцінкою глави розвідцентру Сил оборони Естонії Антса Ківісельга, для Росії цей удар означає втрату кількамісячного запасу боєприпасів.

Теги по теме
Россия Взрыв
Источник материала
loader
loader