Як отримувати високу пенсію в Україні
Як отримувати високу пенсію в Україні

Як отримувати високу пенсію в Україні

Як отримати високу пенсію

В Україні кінцева пенсійна виплата залежить від кількох важливих чинників: тривалості страхового стажу, розміру офіційної зарплати та пенсійних внесків, передають у ПФУ. Зокрема, нині середня зарплата по Україні становить 13 547 гривень.

Щоб забезпечити собі достойну пенсію, варто врахувати кілька ключових аспектів:

  • Офіційну зарплату.Пенсія розраховується на основі офіційної заробітної плати, з якої сплачуються внески до Пенсійного фонду. Тому важливо отримувати зарплату офіційно. Чим вищий дохід, тим більше ви сплачуєте внесків, а це збільшує шанси на вищу пенсію.
  • Страховий стаж. Для отримання пенсії за віком потрібен певний страховий стаж. Станом на 2024 рік, для виходу на пенсію у 60 років треба здобути щонайменше 21 рік стажу. При цьому, довший стаж також може підвищити розмір пенсійних виплат.
  • Добровільні накопичення. Окрім обов’язкових внесків, можна робити добровільні накопичення через ПФУ. Це може забезпечити додатковий фінансовий резерв на старість.

Цікаво! Максимальна пенсія в Україні складає більш як 23 тисячі гривень.Для отримання максимальної пенсії необхідно мати 35 років стажу та щомісячний дохід у розмірі 67 457 гривень.

Теги по теме
Деньги
Источник материала
loader
loader