В Японії троє людей зникли безвісти після злив
В Японії троє людей зникли безвісти після злив

В Японії троє людей зникли безвісти після злив

В Японії щонайменше троє людей вважаються зниклими безвісти після того, як у регіоні Ното у центральній префектурі Ісікава випала безпрецедентна кількість опадів.

Про це повідомляє Kyodo News, передає Укрінформ.

Влада префектури Ісікава заявила, що трьох людей знесло річковими потоками у муніципалітетах Судзу, Вадзіма і Ното, вони вважаються зниклими безвісти. Багато будинків у регіоні затоплені, понад 5,2 тисячі домогосподарств залишилися без електропостачання.

В Японії троє людей зникли безвісти після злив - Фото 1

Зазначається, що у Вадзімі випадало понад 120 мм опадів за годину. Це найсильніший дощ, зафіксований у цій місцевості за всю історію спостережень.

За даними Міністерства земельних ресурсів, у префектурі Ісікава вийшли із берегів понад десять річок. Відомство попередило про загрозу виникнення повенейі закликало до якнайшвидшої евакуації.

Через опади залізнична компанія JR East вирішила призупинити деякі рейси.

У різних місцях були перекриті автомагістралі та дороги.

Згідно із прогнозом Метеорологічного управління Японії, у регіонах Тохоку та Хокуріку протягом доби до ранку неділі випаде до 150 мм опадів.

Як повідомляв Укрінформ, у фінансовому центрі Китаю місті Шанхай через тайфун «Пуласан», який приніс екстремальні зливи, евакуювали 112 тисяч людей.

Фото: Kyodo

Теги по теме
Япония
Источник материала
loader
loader