Генерація Харкова знищена: які альтернативи має місто
Генерація Харкова знищена: які альтернативи має місто

Генерація Харкова знищена: які альтернативи має місто

Мовиться про модульні невеликі підстанції, які ворогу буде вразити складніше, а у разі ураження відбудувати їх буде легше. Про це 24 Каналу розповіла кореспондентка з Харкова Анна Черненко, зауваживши, що передбачити ситуацію, яка буде восени та взимку поки що складно.

Альтернативи генерації у Харкові

За словами кореспондентки, у Харкові є певна альтернатива для генерації. Місто намагаються заживити енергетикою завдяки мобільним невеликим підстанціям.

Передбачити, якою буде в місті осінь та зима складно. Однак комунальні служби, ремонтні бригади підприємств роблять максимум.

Якщо говорити про воду, тепло та газ – потрібно не лише щось відремонтувати через російські обстріли, а й модернізувати. Щодо електрики – ситуація набагато складніша,
– зауважила Черненко.

Альтернативні об'єкти генерації є невеликими, тому ворогу їх вразити буде важче. Крім того, їх набагато легше відбудовувати в разі ураження.

Також є надія, що міжнародні організації, благодійні меценати та партнери посилять в цьому плані підтримку.

Це дуже вартісні проєкти, адже для відновлення чогось більшого немає сил та фінансів. Крім цього, це буде неправильно, адже росіяни можуть у них влучити ще раз,
– зазначила кореспондентка.

Вона розповіла, що ці модульні підстанції будуть живити окремі квартали та будинки. Однак конкретніше про їхню роботу міська влада, враховуючи заходи безпеки, розповість згодом. Такого живлення вимагає не лише Харків, а й область.

Зауважте! Експерт Святослав Павлюк повідомив, що українцям варто готуватися до нових відключень через зростання споживання електроенергії при зниженні температури. У більшості українських міст наразі немає відключень, проте згодом вони можуть повернутися.

Теги по теме
Харьковская область
Источник материала
loader
loader