Європа має переосмислити відносини з Росією після війни в Україні - Макрон
Європа має переосмислити відносини з Росією після війни в Україні - Макрон

Європа має переосмислити відносини з Росією після війни в Україні - Макрон

Президент Франції Еммануель Макрон вважає, що після війни необхідно буде переосмислити відносини усієї Європи з Росією. 

Про це він розповів у неділю в Парижі під час Зустрічі заради миру, організованій католицькою спільнотою Святого Егідія, передає кореспондент Укрінформу. 

"Нам доведеться подумати про нову форму організації Європи і переосмислити наші відносини з Росією після війни в Україні", - заявив Макрон. 

Він пропонує уявити завтрашній мир в Європі в новій формі та в новій реальності, яка потребує побудови нового міжнародного порядку. 

«Це, безсумнівно, найбільший виклик сьогодення, тому що наш сьогоднішній порядок є неповним і несправедливим. Неповний тому, що він був задуманий наприкінці Другої світової війни, а тому не мав у своєму серці тих проблем, які згодом з'явилися і стали домінуючими», - розповів президент.

Під час зустрічі, на якій були присутні релігійні лідери, політики та експерти, глава Франції сказав, що необхідно взяти до уваги, що «більшість країн на цій планеті і багато з найбільш густонаселених країн не існували, коли розподілялися місця". Саме тому міжнародний порядок, в якому світ живе сьогодні, "заблокований".

Президент Франції пообіцяв повернуся до цього питання наступного тижня в ООН. У вівторок і середу він перебуватиме на Генеральній Асамблеї ООН.

«Нам потрібен порядок, де одні країни не зможуть блокувати інших, і де країни представлені гідно, а тому робити це треба в набагато більш справедливих органах, як то ООН, Світовий банк чи Міжнародний валютний фонд ", - додав він. 

Як передавав Укрінформ,система управління та глобальна фінансова архітектура, які використовує сьогодні людство, мають бути докорінно змінені, в інтересах всіх народів планети та з опорою на Загальну Декларацію прав людини ООН.

Про це сьогодні у Нью-Йорку під час виступу з трибуни Саміту майбутнього, який відбувається в рамках заходів Генеральної Асамблеї ООН, заявив прем'єр-міністр Бельгії Александр Де Кроо.

Фото: скріншот із відео

Теги по теме
Россия война Франция Эммануэль Макрон
Источник материала
loader
loader