Макрон заявив про необхідність побудови нового міжнародного порядку
Макрон заявив про необхідність побудови нового міжнародного порядку

Макрон заявив про необхідність побудови нового міжнародного порядку

Лідер Франції заговорив про нову форму організації Європи і переосмислення відносин з Росією.

Після війни необхідно буде переосмислити відносини усієї Європи з Росією. Про це у неділю, 22 вересня, заявив президент Франції Еммануель Макрон під час Зустрічі заради миру, організованої католицькою спільнотою Святого Егідія, передає .

“Нам доведеться подумати про нову форму організації Європи і переосмислити наші відносини з Росією після війни в Україні”, – заявив Макрон.

Він також заговорив про завтрашній мир в Європі в новій формі та в новій реальності, яка потребує побудови нового міжнародного порядку.

“Це, безсумнівно, найбільший виклик сьогодення, тому що наш сьогоднішній порядок є неповним і несправедливим. Неповний тому, що він був задуманий наприкінці Другої світової війни, а тому не мав у своєму серці тих проблем, які згодом з’явилися і стали домінуючими”, – розповів президент.

Під час зустрічі, на якій були присутні релігійні лідери, політики та експерти, глава Франції сказав, що необхідно взяти до уваги, що “більшість країн на цій планеті і багато з найбільш густонаселених країн не існували, коли розподілялися місця”. Саме тому міжнародний порядок, в якому світ живе сьогодні, “заблокований”.

Макрон пообіцяв повернуся до цього питання наступного тижня в ООН. У вівторок і середу він перебуватиме на Генеральній Асамблеї ООН.

“Нам потрібен порядок, де одні країни не зможуть блокувати інших, і де країни представлені гідно”, – зазначив Макрон.  

Він додав, що робити це треба в набагато більш справедливих органах, як то ООН, Світовий банк чи Міжнародний валютний фонд.

Нагадаємо, у неділю на саміті в Нью-Йорку затвердили розроблений під керівництвом Німеччини план реформ ООН. 

Раніше президент Фінляндії Александр Стубб заявив, що реформа Ради безпеки ООН має включати розширення складу, скасування права вето для будь-якої держави та виключення будь-якого члена, який бере участь у “незаконній війні”, такої як вторгнення Росії до України.



Теги по теме
Россия Франция ООН Европа
Источник материала
loader