Поліцейські розслідують смертельну ДТП в Одеському районі
Поліцейські розслідують смертельну ДТП в Одеському районі

Поліцейські розслідують смертельну ДТП в Одеському районі

Поліцейські розслідують смертельну ДТП в Одеському районі - Фото 1

Подію кваліфіковано за ч. 2 ст. 286 Кримінального кодексу України. Мова йде про порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами, якщо вони спричинили смерть потерпілого або заподіяли тяжке тілесне ушкодження.

Нагадаємо: унаслідок автопригоди, що сталася 22 вересня близько 19-ї години в селі Бурлача Балка, одна людина загинула, ще двоє – травмовані.

Попередньо поліцейські встановили, що 23-річний водій автомобіля  «Tesla», виїжджаючи з другорядної дороги на головну, не пропустив автомобіль «Volkswagen» під керуванням 54-річного чоловіка, який рухався головною дорогою і мав перевагу в русі. Внаслідок цього сталося зіткнення транспортних засобів, що призвело до загибелі водія «Volkswagen» та травмування керманича та пасажира «Tesla».

Як повідомив начальник відділу розслідування злочинів у сфері транспорту СУ ГУНП в Одеській області, підполковник поліції Дмитро Слюта, відомості про подію слідчі внесли до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 2 ст. 286 Кримінального кодексу України. Мова йде про порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами, якщо вони спричинили смерть потерпілого або заподіяли тяжке тілесне ушкодження. Згідно з чинним законодавством, цей злочин карається позбавленням волі на строк до восьми років з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк до трьох років.

В рамках розпочатого провадження призначено низку експертиз, у тому числі й на встановлення стану сп’яніння водіїв. Транспортні засоби поміщено на арештмайданчик. Слідство триває, встановлюються повні обставини автопригоди.

Поліцейські закликають водіїв неухильно дотримуватися правил дорожнього руху та  бути уважними за кермом.

Одеське районне управління поліції № 2

Tweet
Источник материала
loader
loader