Поліція Житомирщини викрила зловмисників у вимаганні 15 тисяч доларів у судді
Поліція Житомирщини викрила зловмисників у вимаганні 15 тисяч доларів у судді

Поліція Житомирщини викрила зловмисників у вимаганні 15 тисяч доларів у судді

Поліція Житомирщини викрила зловмисників у вимаганні 15 тисяч доларів у судді - Фото 1

Слідчі слідчого управління та оперативники Управління карного розшуку ГУНП в Житомирській області задокументували неправомірну діяльність двох підозрюваних: жителя Волині та його співмешканки з Рівненщини.

За даними слідства, 56-річний чоловік вирішив використати приватну інформацію про суддю, яка стала йому відома через особисте знайомство. До реалізації плану він залучив свою 54-річну співмешканку.

Знаходячись за кордоном, спільники майже рік по телефону шантажували суддю. Спочатку вимагали понад 42 тисячі гривень, згодом суму збільшили до 15 тисяч доларів. З кожним наступним дзвінком сума вигаданого боргу зростала.

– Перебуваючи під постійним психологічним тиском та реально сприймаючи погрози, потерпіла особа погодилась на умови вимагачів. Їх зустріч перебувала під ретельним контролем наших поліцейських. Одразу після передачі грошей та отримання розписки бійці КОРДу затримали чоловіка в Коростенському районі, – коментує начальник ГУНП в Житомирській області Олег Трачук.

Під час обшуків в автомобілі затриманого та за місцями реєстрації спільників у Рівненській та Волинській областях поліцією вилучено мобільні телефони, банківські картки, документи, готівку. Крім того, було виявлено понад 300 набоїв різного калібру та призначення, кілька гранат, магазини та автомат АК, глушник та інші предмети, що, за попередніми даними, належать чоловікові.

Слідчі поліції, під процесуальним керівництвом Житомирської обласної прокуратури, повідомили обом фігурантам про підозри у вимаганні (ч. 4 ст. 189 КК України). 20 вересня судом їм визначено запобіжні заходи: чоловікові – у вигляді тримання під вартою з можливістю внесення застави, жінці – цілодобовий домашній арешт. Їм загрожує позбавлення волі на строк від 7 до 12 років з конфіскацією майна.

Відділ комунікації поліції Житомирської області

Tweet
Источник материала
loader
loader