Болгарія попросила Єврокомісію заборонити ввезення яєць з України
Болгарія попросила Єврокомісію заборонити ввезення яєць з України

Болгарія попросила Єврокомісію заборонити ввезення яєць з України

Європейська комісія повинна заборонити імпорт яєць походженням з України до Болгарії.

З такою вимогою виступив міністр сільського господарства і продовольства Болгарії Георгій Тахов під час засідання Ради ЄС з питань сільського господарства і рибальства, яке проходило в понеділок у Брюсселі, говориться у повідомленні міністерства.

Міністр підкреслив, що болгарське виробництво страждає від імпорту свіжих яєць для споживання з України. За перші шість місяців 2024 року він досяг 2 618 т, що є п'ятикратним збільшенням у річному обчисленні. Оголошені імпортні ціни значно нижчі за ціни на болгарські яйця, що чинить серйозний тиск на ціни на внутрішньому ринку, додав він.

Міністр обґрунтував прохання тим, що захисні заходи, вжиті до цього часу на рівні ЄС, не досягають очікуваного стримуючого ефекту і не є достатнім фактором для полегшення ситуації на ринку яєць у Болгарії.

«Ми за тверду підтримку народу України, але це в жодному разі не повинно коштувати банкрутств і порушувати права наших фермерів», — також заявив він.

Міністр Тахов уточнив, що йдеться про свіжі курячі яйця, які, окрім великої напруги, також призвели до банкрутства болгарських птахофабрик.

Источник материала
loader