Дівчина екскерівника криптобіржі FTX опинилась на лаві підсудних через шахрайство
Дівчина екскерівника криптобіржі FTX опинилась на лаві підсудних через шахрайство

Дівчина екскерівника криптобіржі FTX опинилась на лаві підсудних через шахрайство

Вона пішла на співпрацю зі слідством і надала всю інформацію.

У вівторок колишня керівниця криптовалютного відділу Керолайн Еллісон має отримати вирок за свою роль у викраденні близько 8 мільярдів доларів коштів клієнтів зі збанкрутілої біржі FTX, засновником якої був її колишній хлопець Сем Бенкман-Фрід, пише Reuters.

Еллісон визнала себе винною за сімома пунктами звинувачення у шахрайстві та змові і свідчила як ключовий свідок проти Бенкмана-Фріда. Його було визнано винним у шахрайстві минулого року і засуджено до 25 років ув’язнення після краху FTX у листопаді 2022 року.

На слуханні перед окружним суддею США Льюїсом Капланом на Манхеттені, вирішиться, наскільки поблажливою буде її співпраця з прокурорами.

29-річній Еллісон, ймовірно, призначать значно менший термін ув’язнення, ніж Бенкману-Фріду, хоча злочини, в яких вона зізналася, передбачають до 110 років позбавлення волі. Її адвокати закликають до пом’якшення вироку через її співпрацю з правоохоронцями. Прокуратура також не рекомендувала конкретного терміну ув’язнення, але наголосила на її «надзвичайній» співпраці та виявленому каятті.

Після краху FTX, Бенкман-Фрід публічно заперечував свою провину, в той час як Еллісон висловила полегшення через викриття шахрайства та визнала свою відповідальність.

Еллісон зустрічалася з прокурорами близько 20 разів, допомагаючи їм скласти повну картину щодо краху FTX і справи проти Бенкмана-Фріда, яку прокуратура назвала одним із найбільших фінансових шахрайств в історії США. Статки 32-річного Бенкмана-Фріда, який піднявся на хвилі зростання криптовалюти під час пандемії COVID-19, досягали 26 мільярдів доларів на жовтень 2021 року, за даними Forbes.

Його багатство зникло після краху FTX у листопаді 2022 року, коли компанія збанкрутувала через масове виведення клієнтських коштів. Пізніше Бенкмана-Фріда звинуватили у викраденні коштів клієнтів для покриття збитків Alameda Research, хедж-фонду, яким керувала Еллісон.

Бенкман-Фрід оскаржує свій вирок, стверджуючи, що суддя помилково виключив докази його впевненості в тому, що FTX мала достатньо коштів для покриття клієнтських рахунків. На суді він визнав управлінські помилки, але заперечував крадіжку коштів.

У заключному слові його адвокат Марк Коен звинуватив Еллісон у тому, що вона переклала вину на Бенкмана-Фріда, щоб уникнути наслідків після краху FTX.

Еллісон свідчила протягом трьох днів, розповідаючи присяжним, як Бенкман-Фрід наказав їй та іншим незаконно використовувати кошти клієнтів. Вона визнала, що відчувала «невимовний сором» через шахрайство і була полегшена, що більше не повинна брехати.

Вироки двом іншим колишнім керівникам FTX, Нішаду Сінгху та Гарі Вангу, які також співпрацювали з прокуратурою, призначено на 30 жовтня та 20 листопада відповідно.

Источник материала
loader