Sky News у розслідуванні про імпорт підсанкційних товарів до Росії зобразив Крим російським
Sky News у розслідуванні про імпорт підсанкційних товарів до Росії зобразив Крим російським

Sky News у розслідуванні про імпорт підсанкційних товарів до Росії зобразив Крим російським

Журналісти розкрили схему ввезення до Росії престижних автомобілів через треті країни, проте на мапах у матеріалі зобразили Крим приналежним до РФ.

Британський телеканал Sky News у своєму матеріалі-розслідуванні про імпорт підсанкційних товарів до Росії через Грузію розмістив три мапи, на яких зобразив Крим приналежним до РФ.

Матеріал вийшов зранку 24 вересня.

Як повідомляв «ДМ», у ньому журналісти розкривають схему ввезення до Росії престижних автомобілів через треті країни, зокрема Грузію, попри заборону їх імпорту санкціями Британії та Євросоюзу. Журналісти провели два дні біля грузинсько-російського кордону, де на власні очі побачили, як до РФ перевозили автомобілі та інші вантажі і поспілкувалися з багатьма людьми, які займаються цією торгівлею.

Матеріал проілюстрували трьома мапами, де схематично зобразили шляхи доставки автомобілів до Росії. На усіх трьох мапах Кримський півострів зображений частиною Росії.

Sky News у розслідуванні про імпорт підсанкційних товарів до Росії зобразив Крим російським - Фото 1

Sky News у розслідуванні про імпорт підсанкційних товарів до Росії зобразив Крим російським - Фото 2

Sky News у розслідуванні про імпорт підсанкційних товарів до Росії зобразив Крим російським - Фото 3

«Детектор медіа» звернувся із запитом до редакції Sky News щодо цих карт і очікує на відповідь.

Практично в усіх цих випадках редакції виправляли мапу, переважно пояснюючи це технічною помилкою, і просили вибачення.

Крім того, подібні інциденти траплялись на онлайн-платформі BlaBlaCar, офіційному сайті Олімпійських ігор 2020, у популярного американського ютуб-блогера MrBeast та інших.

В листопаді 2023-го також Європарламент опублікував мапу, на якій не включив Крим до складу України. Згодом він видалив публікацію і попросив вибачення.

  • Читайте також: Росія виграє війну за карти. Як двадцять західних компаній друкують і продають окупаційні мапи України

 

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
Долучитись
Теги по теме
Крым
Источник материала
loader
loader