TikTok видалив сторінки російських пропагандистських медіа: кого заблокували назавжди
TikTok видалив сторінки російських пропагандистських медіа: кого заблокували назавжди

TikTok видалив сторінки російських пропагандистських медіа: кого заблокували назавжди

Таємні операції впливу

У понеділок платформа повідомила, що видалила акаунти, пов'язані з материнськими компаніями "Россия сегодня" і "ТВ-Новости", за порушення правил спільноти, а саме "операції прихованого впливу", пише NBC News.

TikTok не вказав, які саме акаунти були видалені, але журналісти самостійно з'ясували приблизний список облікових записів, які потрапили під санкції. Це низка каналів RT (Russia Today), а також Sputnik. Обидва російські пропагандистські бренди мали розгалужену мережу каналів, які покривали різні регіони, мови та теми.

TikTok заявив, що ці акаунти ще раніше були обмежені в Європейському Союзі та Сполученому Королівстві й не з'являлися в рекомендаціях, а тепер вони були повністю видалені з платформи.

Соціальна мережа заявила, що повідомить більше про видалені акаунти у своєму вересневому звіті "Операції прихованого впливу". Тож ми можемо очікувати на повний список заблокованих каналів, серед яких, ймовірно, будуть ті, про які ніхто й не підозрював.

TikTok запевняє, що під час цього виборчого циклу в США вживає всіх заходів, щоб убезпечити американських користувачів від "нових загроз".

Ми робимо це, впроваджуючи надійну політику, спрямовану на запобігання поширенню дезінформації, поширюючи достовірну інформацію про вибори і співпрацюючи з внутрішніми та зовнішніми експертами, які допомагають нам оцінювати й удосконалювати наш підхід на постійній основі,
– зазначили в компанії.

І Sputnik, і RT швидко виступили з заявами з приводу видалення їхніх сторінок, назвавши це "репресіями" й заявивши, що тисячам підписників "більше не дозволено знати правду про найнагальніші геополітичні проблеми та сміятися над помилками західних політиків".

Передумови

  • Нагадаємо, раніше цього місяця Державний департамент США звинуватив RT у причетності до прихованих операцій впливу по всьому світу і наклав санкції на його материнську компанію за роботу від імені російського уряду.
  • Державний секретар США Ентоні Блінкен заявив, що, на його думку, російські ЗМІ, такі як RT, вийшли за рамки роботи в ролі засобів масової інформації, перетворившись на таємні розвідувальні операції.
  • Нещодавно федеральна прокуратура висунула звинувачення двом співробітникам RT в управлінні проєктом вартістю 10 мільйонів доларів, спрямованим на просування проросійських тез, приховуючи при цьому джерело походження грошей.
Теги по теме
Интернет
Источник материала
loader
loader