На Одещині підліток на батьковому автомобілі збив 13-річну дівчинку
На Одещині підліток на батьковому автомобілі збив 13-річну дівчинку

На Одещині підліток на батьковому автомобілі збив 13-річну дівчинку

На Одещині підліток на батьковому автомобілі збив 13-річну дівчинку - Фото 1

Унаслідок автопригоди потерпіла отримала тяжке тілесне ушкодження. За скоєне правопорушнику загрожує позбавлення волі з позбавленням права керувати транспортними засобами.

Подія мала місце декілька місяців тому ввечері в селі Златоустове.

Поліцейські встановили, що 16-річний хлопець без дозволу сів за кермо батьківської автівки «ВАЗ» і поїхав разом зі своїм 15-річним товаришем кататися по селу. Під час руху, він помітив 13-річну дівчинку, яка йшла по дорозі у зустрічному напрямку, але не зменшив швидкість і допустив наїзд на неї.

Про подію в поліцію повідомив очевидець. Потерпілу каретою «швидкої» доставили до лікарні, де їй діагностували відкритий переломом ноги. Згідно з висновком судово-медичної експертизи, це тілесне ушкодження відноситься до категорії тяжких.

Водій легковика з місця автопригоди поїхав. Втім, поліцейські за лічені хвилини встановили його місцезнаходження. Хлопця перевірили на стан сп’яніння, він був у тверезому стані. Місце події підліток покинув, бо злякався відповідальності.

«Дочекавшись висновків довготривалих експертиз та зібравши достатньо інших доказів, ми повідомили фігуранту про підозру за частиною 2 статті 286 Кримінального кодексу України – у порушенні правил безпеки дорожнього руху особою, яка керує транспортним засобом, що заподіяло потерпілій тяжке тілесне ушкодження. За скоєне підозрюваному загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк до восьми років з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк до трьох років або без такого», – прокоментував старший слідчий слідчого відділу Березівського районного відділу поліції Віталій Недзельський.

Слідство триває під процесуальним керівництвом Березівської окружної прокуратури.

Поліцейські закликають водіїв неухильно дотримуватися правил дорожнього руху і нагадують деякі з них:

– водій механічного транспортного засобу повинен мати при собі посвідчення водія на право керування транспортним засобом відповідної категорії;

– у разі виникнення небезпеки для руху або перешкоди, яку водій об’єктивно спроможний виявити, він повинен негайно вжити заходів для зменшення швидкості аж до зупинки транспортного засобу або безпечного для інших учасників руху обʼїзду перешкоди.

Березівський районний відділ поліції Одещини

Tweet
Источник материала
loader
loader