Пінгвіненя Песто встановило новий рекорд за вагою
Пінгвіненя Песто встановило новий рекорд за вагою

Пінгвіненя Песто встановило новий рекорд за вагою

Дев’ятимісячне пташеня королівського пінгвіна з Мельбурнського акваріума стало світовою знаменитістю через свою аномально велику вагу – 22,5 кг.

Дев’ятимісячне пташеня королівського пінгвіна на ім’я Песто з акваріума Sea Life в Мельбурні стало всесвітньою знаменитістю через свою аномально велику вагу – 22,5 кг, тоді як його батьки важать лише по 11 кг кожен. Про це The Guardian.

За словами координаторки з освіти Джасінти Ерлі, такий розмір для Песто є незвичайним, адже інші пінгвіни його віку важили не більше 18 кг.

Пояснення популярності Песто криється не лише у його апетиті, який досягає 32 риб на день (вдвічі більше, ніж у дорослих птахів), а й у генах – його біологічний батько є найбільшим пінгвіном в акваріумі. Зараз фахівці очікують, що Песто скине вагу після оперення, коли отримає доросле пір’я. Важкість юного пінгвіна, як пояснює Ерлі, пов’язана з тим, що дитинчата, які ще не вміють плавати, зазвичай набирають більше ваги для збереження тепла.

Попри свою велику вагу, Песто здоровий, а його зростаюча популярність у соціальних мережах привабила увагу з усього світу. Сторінка Песто у Sea Life Melbourne зібрала понад 4,2 мільярда переглядів, а блогери вже знімають макіяж у його стилі.

Раніше повідомлялося, що пінгвіна зафіксували в акваторії Чорного моря неподалік від міста Чорноморськ Одеської області.



Источник материала
loader
loader