Командування Сухопутних військ уточнило питання мобілізації громадян
Командування Сухопутних військ уточнило питання мобілізації громадян

Командування Сухопутних військ уточнило питання мобілізації громадян


Зазначені рішення, прийняті, зокрема, з метою зниження суспільної напруги, оформлені в установленому порядку та доведені до визначених військових частин для службового користування.

З метою забезпечення потреб підрозділів Сил оборони та зниження суспільної напруги, Командуванням Сухопутних військ уточнено деякі аспекти призову за мобілізацією для військовозобов’язаних громадян окремих категорій. Водночас, військове управління обмежене в коментуванні через службовий характер інформації. Про це пресслужба Сухопутних військ ЗСУ у середу, 25 вересня.

У повідомленні зауважили, що зазначені рішення, прийняті, зокрема, з метою зниження суспільної напруги, оформлені в установленому порядку та доведені до визначених військових частин для службового користування.

“Проте органи військового управління обмежені в коментуванні питань, направлених на виконання поставлених завдань та відомостей службового характеру. Ці заходи вживаються не просто так, адже вільний доступ до питань комплектування підрозділів розширює можливості противника щодо оцінки наших ресурсів та планів. Розуміємо бажання окремих публічних осіб розповсюджувати інформацію подібного змісту для посилення власного впливу. Але це не на користь спільній справі боротьби проти агресора”, – зазначили у пресслужбі.

У ЗСУ також нагадали, що “кожен громадянин віком від 18 до 60 років може добровільно доєднатися до війська, щоб наблизити нашу перемогу”.

Раніше стало відомо, що в Україні припинили мобілізацію обмежено придатних чоловіків віком з 18 до 25 років. А мобілізіція чоловіків старших за 50 років буде відбуватися за певних умов.

Нагадаємо, на початку вересня Верховна Рада підтримала в першому читанні законопроект, який передбачає заборону мобілізації чоловіків до 25 років, що мають обмежену придатність до військової служби. Законопроєкт також вирішує питання мобілізованих до 25 років.

Також Рада проголосувала за відстрочку від мобілізації для братів та сестер українців, котрі загинули на фронті або зникли безвісти.



Источник материала