Інтернет-шахрай ошукав 12 українців на 38 тисяч гривень
Інтернет-шахрай ошукав 12 українців на 38 тисяч гривень

Інтернет-шахрай ошукав 12 українців на 38 тисяч гривень

Правоохоронці встановили, що інтернет-шахрай розмістив на одному із популярних сайтів оголошення про продаж крісла-кушетки для педикюру, якого насправді не мав. Також він вказав дуже привабливу ціну – 6400 гривень. Покупцям «продавець» висував умову: вишле поштою товар тільки після отримання передоплати в сумі половини його вартості.

За декілька днів правопорушнику надійшли кошти від 12 довірливих одеситів, з якими він після цього перестав спілкуватись. Загалом потерпілим були спричинені збитки на суму понад 38 тисяч гривень.

«Ми зібрали достатню кількість доказів і повідомили фігуранту про підозру за ч.ч. 1 та 2 ст. 190 Кримінального кодексу України. Чоловік підозрюється у заволодінні чужим майном шляхом обману, тобто шахрайстві, зокрема вчиненому повторно. Максимальне покарання за цей злочин – до трьох років позбавлення волі. Слідство триває. Процесуальне керівництво у справі здійснює Приморська окружна прокуратура міста Одеси», - зазначила слідча територіального підрозділу поліції Марина Єрмоленко.

66f52c6315d56973095241.jpg (348 KB)

Також Марина Єрмоленко повідомила, що чоловік вже вчиняв подібні шахраювання в інтернет-мережі з неіснуючим товаром. У лютому цього року поліцейські скерували до суду обвинувальний акт відносно шахрая за ст. 190 ККУ.

Поліцейські вкотре закликають українців бути обачнішими під час здійснення покупок в інтернеті у незнайомих та неперевірених людей і сплачувати кошти за товар після його отримання та перевірки.

Источник материала
loader