62-річна лікарка три місяці їла лише сардини: що сталося з її тілом
62-річна лікарка три місяці їла лише сардини: що сталося з її тілом

62-річна лікарка три місяці їла лише сардини: що сталося з її тілом

За її словами, люди думають, що вона "абсолютно божевільна" через цю дієту.

Жінка розповіла про "шокувальні" речі, які відбулися з її організмом після того, як вона протягом трьох місяців харчувалася лише сардинами.

Про це пише LADbible.

Джейн Крамметт страждала на сильний біль у ногах, запалення та харчову залежність, коли вирішила кардинально змінити спосіб життя.

62-річна військова терапевтка у відставці важила приблизно 108 кілограмів у свої найкращі роки і страждала на підошовний фасціїт, який ускладнював ходьбу.

Тож 2020 року Крамметт сіла на м'ясоїдну дієту і схудла на 30 кг, але врешті-решт її вага знову поповзла вгору. Настав час спробувати щось інше.

У травні її вага сягнула 89 кг, і вона вирішила спробувати 72-годинне сардинне голодування Аннетт Босворт, лікарки з Флориди. Метод від "докторки Боз" має прискорити метаболізм і відправити організм людини в глибокий кетоз, щоб швидко спалювати жир для отримання енергії. Але жінка не зупинилася на трьох днях.

"Люди думають, що я абсолютно божевільна", - сказала вона Босворт на її шоу на YouTube минулого місяця.

Крамметт пояснила, що з'їдає чотири банки сардин щодня і додає до них олію MCT.

Споживаючи близько 1 500 калорій на день, вона сказала, що "не морить себе голодом". Жінка стверджує, що її дієта, яка міститься лише з жирної риби, відновила її енергію, знизила рівень цукру в крові та полегшила біль.

Крамметт також розповіла, що за перші два тижні такого режиму вона втратила 5,5 кг рідини.

Тим часом медики попереджають, що ртуть може накопичуватися в організмі, попри те, що сардини містять її в невеликих кількостях, а також вказують на інші потенційні недоліки.

"По-перше, сардини містять нуль клітковини. Клітковина має вирішальне значення для здоров'я кишківника і травлення. Дієта, заснована виключно на сардинах, може призвести до закрепів", - сказав доктор Масарат Джілані в ефірі Surrey Live. "Спосіб консервування сардин означає, що вони зазвичай консервуються або в солі, або в олії. Якщо це солоні сардини, ви споживаєте надмірну кількість натрію, що може підвищити кров'яний тиск і створити навантаження на нирки".

Фахівці підкреслюють важливість здорового, збалансованого харчування для підтримання хорошого стану здоров'я, що містить щонайменше п'ять порцій фруктів і овочів щодня. Важливо поговорити з лікарем або зареєстрованим дієтологом, якщо у вас є сумніви щодо вашого раціону.

Источник материала
loader
loader