ООН повідомила про брак коштів для українців
ООН повідомила про брак коштів для українців

ООН повідомила про брак коштів для українців

У контексті зростаючих викликів, пов’язаних із зимовими холодами, ООН висловила занепокоєння щодо недостатності фінансування для допомоги українцям. Представниця агентства ООН у справах біженців (УВКБ ООН) Кароліна Ліндхольм Біллінг зазначила, що рівень фінансування організацій, які надають допомогу, критично низький, особливо враховуючи руйнування інфраструктури та понад половину потужностей з виробництва електроенергії в Україні, які були знищені внаслідок війни.

На даний момент УВКБ ООН забезпечена лише на 47% коштів, необхідних для допомоги мільйонам українців, які постраждали від війни. Це суттєво менше, ніж у минулому році, коли цей показник становив 70%. Це фінансування критично важливе, оскільки в Україні налічується близько 3,6 мільйона внутрішньо переміщених осіб (ВПО), і нові обстріли та активізація бойових дій призводять до нових хвиль переміщення населення.

З початку серпня близько 99 тисяч осіб евакуювалися або залишили прифронтові села в Донецькій області, підкреслюючи критичну ситуацію на сході країни. УВКБ ООН активно співпрацює з українськими організаціями для забезпечення підтримки ВПО та надання допомоги найбільш вразливим групам населення, особливо перед настанням зими. Наразі приблизно 650 000 осіб отримують цю допомогу.

Теги по теме
ООН
Источник материала
loader