Експерти проаналізували ринок ягід 2024 р
Експерти проаналізували ринок ягід 2024 р

Експерти проаналізували ринок ягід 2024 р

Цьогорічний ягідний сезон відзначений відчутною нестачею робочої сили для виробництва та збору врожаю. Тому кожне підприємство буде шукати власні шляхи залучення працівників, найефективніший з яких – якнайбільше часу забезпечувати їх стабільною можливістю заробляти. Про це повідомляє Ягідник, пише agronews.ua.

Аналізуючи ягідний сезон 2024 року, агроном-консультант Ірина Кобринець зауважила, що як і раніше в Україні відсутній ринок свіжої малини. Від початку сезону літньої ягоди, не відчувався її профіцит, не було в хорошій якості, бо у більшості продається домашня малина на маленьких локальних ринках, зовсім не така, як хотів би споживач.

Так само мало смачної і якісної ожини. Оцінюючи пропозиції гуртових ринків у Києві та Львові, Ірина Кобринець зауважила, що ця ягода була в дефіциті, як і малина:

“Є надія на зростання виробництва ожини у закритому ґрунті, тоді ягода буде більша, кращої якості і можна буде нарощувати об’єми її вирощування”.

На внутрішньому ринку спостерігається попит на ремонтантну суницю садову, щоправда у меншій кількості, ніж літніх сортів. Це пов’язано з тим, що до суниці втрачається інтерес через появу великої пропозиції інших сезонних ягід та фруктів.

“Вважаю, що ремонтантна суниця цікава, потрібна, є потреба у її вирощуванні, однак у меншому відсотковому відношенні, ніж літньої”, – зауважила агроном-консультант.

У великій кількості цьогоріч на ринку було лохини. Однак виробникам не варто сподіватися на високі ціни, які спостерігалися ще 5-7 років тому.

“Ця ягода стає доступною для споживачів, однак у нас ще недостатня кількість її споживання”, – вважає Ірина Кобринець.

На її думку, виробникам потрібно поліпшувати якість збору лохини, оскільки часто у реалізацію потрапляло багато нестиглої ягоди, що розчаровувало споживачів.



Перегляди: 0
Источник материала
loader
loader