Новий французький уряд збереже усі видатки на допомогу Україні - спецпредставник Макрона
Новий французький уряд збереже усі видатки на допомогу Україні - спецпредставник Макрона

Новий французький уряд збереже усі видатки на допомогу Україні - спецпредставник Макрона

Новий французький уряд є прихильним до Європи та до України, тож збереже усі витрати, пов’язані з допомогою та інвестиціями в своєму бюджеті на наступний рік. 

Про це уповноважений президента Франції з питань економічної допомоги та відновлення України П’єр Ельбронн розповів власному кореспонденту Укрінформу на Конгресі регіонів у Страсбурзі.

«Ви можете бути спокійні, тому що, насамперед, основне джерело допомоги Україні - європейське. Це спеціальна програма для України, макроекономічна допомога, макрофінансова, і це те, на що європейські держави вже погодились витратити 50 мільярдів євро. Франція сплачує свою частку в цей кошторис. До 2027 року Франція буде платити 18,6% або еквівалент до бюджету ЄС, і це точно не зміниться», - наголосив Ельброн.

Щодо фінансування потреб України, закладених безпосередньо у бюджеті Франції, то в нового уряду достатньо інструментів та мотивації, щоб зберегти всі витрати на наступний рік.

«Ми маємо республіку, з прем'єр-міністром і урядом, дуже проєвропейським, тож я не думаю, що в цьому є якісь сумніви. Крім того, існують інструменти, якими вони вже наділені. У нас створене Французьке агентство розвитку, у якому вже закладено 450 мільйонів євро, виділених на наступні три роки», - роз’яснив Ельброн.

Він підкреслив, що новий прем'єр-міністр Мішель Барньє завжди був дуже відданий Україні, тож можна не турбуватись, що підтримка ослабне.

«Барньє є також великим європейцем, на це вказує і вся його кар’єра в Єврокомісії. І це було перше питання, яке мені поставив президент Зеленський, коли я зустрівся з ним у Берліні, одразу після рішення президента про розпуск парламенту. Я йому відповів, що це очевидно - Франція буде підтримувати Україну і надалі. Франція є демократичною республікою, але у цьому плані наші інституції й надалі залишаться організованими», - наголосив він, додавши, що може це підтвердити також як Уповноважений президента, який співпрацює з усіма міністерствами, урядом та з Єлисейськими полями.

Як повідомляв Укрінформ, спеціальний уповноважений президента Франції з питань допомоги та відбудови україни П’єр Ельброн повідомив, що його країна виділить 60 млн євро на підтримку української енергетики до кінця цього року.

Теги по теме
Украина Франция помощь финансирование
Источник материала
loader
loader