Померла акторка Меггі Сміт, яка зіграла професорку Макґонеґел
Померла акторка Меггі Сміт, яка зіграла професорку Макґонеґел

Померла акторка Меггі Сміт, яка зіграла професорку Макґонеґел

Британська актриса Меггі Сміт померла у віці 89 років. Вона стала відомою на широкий загал завдяки фільмам про Гаррі Поттера, а також серіалу «Абатство Даунтон». Про це смерть Меггі Сміт повідомила її сім'я, пише BBC.

Як розповіли сини акторки, Сміт померла в лікарні рано вранці в п'ятницю, 27 вересня.

«Будучи дуже закритою людиною, вона була з друзями і сім'єю в останній момент. У неї залишилося двоє синів і п'ятеро люблячих онуків, які спустошені втратою своєї надзвичайної матері і бабусі. Ми дякуємо вам за всі ваші добрі повідомлення і підтримку і просимо вас поважати наше приватне життя в цей час», – йдеться в заяві синів.

Що відомо про Меггі Сміт

Сміт навчалася в Оксфорді, де й дебютувала на сцені. Перша професійна роль у театрі – Віола у «Дванадцятій ночі» Шекспіра (1952). З 1959 року увійшла до складу трупи театру Олд Вік, що спеціалізується на шекспірівському репертуарі. У 1960-ті роки стала примою трупи Королівського Національного театру.

У кіно Меґґі Сміт грала переважно суворих і характерних персонажок. Її кінодебютом стала головна роль Бріджит Говард у кримінальній драмі «Нікуди іти» (1958). Неодноразово номінувалася на премію «Оскар» і двічі отримала її (1970 — за головну роль у фільмі «Розквіт міс Джин Броді», 1979 – за роль другого плану у фільмі «Каліфорнійський готель»). Далі виконувала ролі у відомих стрічках «Битва титанів» (1981), «Кімната з видом» (1985), «Девід Копперфілд» (1999). У комедії Франко Дзефіреллі «Чай з Муссоліні» (1999) акторка знялась разом з близькою подругою – леді Джуді Денч. За роль у цій стрічці Сміт отримала премію BAFTA і звання майстрині гротеску.

Улюбленицею молодшого покоління Меґґі Сміт стала завдяки ролі Мінерви Макґонеґел у серії фільмів про Гаррі Поттера. Вона знялась в усіх частинах фентезійної саги, які вийшли на екран з 2001 до 2011 року. За останнє десятиліття найулюбленішим кінообразом Меґґі Сміт стала мудра й іронічна графиня Грентем із серіалу «Абатство Даунтон», що вийшов на екрани 2010 року. Серіал став найбільш обговорюваним серед критики і жоден з шістьох сезонів не обійшовся без героїні Меґґі Сміт.

Новина доповнюється...

Источник материала
loader
loader