Ворог атакував Балку Журавку на Луганщині 23 дронами, бив з артилерії та РСЗВ
Ворог атакував Балку Журавку на Луганщині 23 дронами, бив з артилерії та РСЗВ

Ворог атакував Балку Журавку на Луганщині 23 дронами, бив з артилерії та РСЗВ

Російські війська минулої доби, 26 вересня, спрямували у бік прифронтової Балки Журавки Луганської області 23 безпілотники та завдавали ударів з реактивних систем залпового вогню і артилерії.

Як передає Укрінформ, про це ідеться на сторінці у Фейсбуці Луганської обласної державної адміністрації.

За словами начальника Луганської обласної військової адміністрації Артема Лисогора, «шість разів загарбники вдарили по Балці Журавці з реактивних систем залпового вогню. Застосували в районі цього села 23 безпілотники. 20 разів поцілили туди з артилерійських установок. Ще вісім – по Макіївці, яка поряд. Це – одна й найгарячіших ділянок луганського фронту. Крім того, в районах Надії та Райгородки противник завдав авіаційних ударів».

За його інформацією, наступальні дії ворог проводив біля Стельмахівки, Греківки, Балки Журавки, Білогорівки.

Як повідомили в обладміністрації, росіяни планують створити народні дружини у так званій «ЛНР». Добровольче об’єднання в пам’ять про радянщину збирають, ухвалюючи відповідний законопроєкт.

Обговорення вже відбулися у так званому «комітеті народної ради у справах військовослужбовців, цивільної оборони і надзвичайних ситуацій, правопорядку та козацтва».

Народні дружини працюватимуть разом із правоохоронними органами загарбників. Вони посилюватимуть тотальний контроль російської влади над населенням, братимуть участь в обшуках, робитимуть доноси.

Як повідомили в ОДА, більше двох років у Рубіжному можна було придбати ліки, за наявності, лише в одному аптечному пункті. У вересні відкрили ще один.

Проте катастрофічний дефіцит медичних препаратів у місті залишається. Бо асортимент у цих двох пунктах продажу – вкрай обмежений. Деякі життєво важливі препарати загарбники взагалі не завозять.

Як повідомляв Укрінформ, у тимчасово захопленій росіянами Антрацитівській громаді на Луганщині згоріло село Христофорівка.

Теги по теме
война Обстрел Луганщина
Источник материала
loader
loader