Байден відреагував на ліквідацію ватажка "Хезболли" Насралли
Байден відреагував на ліквідацію ватажка "Хезболли" Насралли

Байден відреагував на ліквідацію ватажка "Хезболли" Насралли

Він заявив, що Сполучені Штати повністю підтримують право Ізраїлю захищатися від "Хезболли" та будь-яких інших терористичних груп. Про це повідомляє Білий дім.

Як у США відреагували на загибель Насралли

Хасан Насралла та терористичне угруповання «Хезболла», яке він очолив, відповідальні за вбивство сотень американців протягом чотирьох десятиліть панування терору. Його смерть від ізраїльського авіаудару є мірою справедливості для його численних жертв, включаючи тисячі американців, ізраїльтян і ліванських цивільних,
– йдеться у повідомленні.

Там додали, що США повністю підтримують право Ізраїлю захищатися від Хезболли, ХАМАСу, хуситів та будь-яких інших терористичних груп, яких підтримує Іран.

"Буквально вчора я доручив своєму міністру оборони ще більше зміцнити оборонну позицію збройних сил США на Близькому Сході, щоб стримати агресію та зменшити ризик ширшої регіональної війни", – повідомив Байден.

Він зазначив, що метою США є деескалація конфліктів у Газі та Лівані дипломатичними засобами. Також Байден додав, що у Газі діє угода, яку підтримала Рада Безпеки ООН, щодо припинення вогню та звільнення заручників.

"У Лівані ми ведемо переговори про угоду, яка дозволила б безпечно повернути людей до їхніх домівок в Ізраїлі та південному Лівані. Настав час завершити ці угоди, усунути загрози для Ізраїлю, а ширшому регіону Близького Сходу отримати більшу стабільність", – резюмував американський лідер.

Источник материала
loader
loader