Як потрапити на концерт DOROFEEVA, не встаючи з дивану?
Як потрапити на концерт DOROFEEVA, не встаючи з дивану?

Як потрапити на концерт DOROFEEVA, не встаючи з дивану?

Шоубіз
Статті
Як потрапити на концерт DOROFEEVA, не встаючи з дивану?
Статті
Шоубіз

Як потрапити на концерт DOROFEEVA, не встаючи з дивану?

Ну а ми з Антоніною зустрічали Надю біля водонапірної вежі та наспівували пісню про GPT-чат
Пилип Зконопель
Пилип Зконопель
Як потрапити на концерт DOROFEEVA, не встаючи з дивану? - Фото 2
28 Вер 2024
0
24

Живі концерти – це завжди круто. А живі концерти на відео – ще крутіше. Бо навіть якщо ти ще не встиг народитися, коли Джиммі Гендрікс вже рвав струни на «Вудстоку», – просто знаходиш запис в інтернеті, вмикаєш і насолоджуєшся. 

Більше музичних лайвів на будь-який смак може запропонувати канал MEGOGO LIVE. Серед них і проєкт із милозвучною назвою «Чуйно». Це акустичні відеоконцерти українських музикантів, що знімаються у локаціях інноваційного парку UNIT.City. У перших чотирьох випусках «Чуйно» виступили гурти Phil It та «Тонка», а також співачка Юля Юріна та поп-кумир MONATIK. 

Днями нас із Антоніною особисто запросили на зйомку нового лайву «Чуйно». Перед подією нам не давало спати спокійно лише одне запитання: а кого ж, власне, зніматимуть?

«Запитаю в чаті GPT…»

На площу UNIT.City виносять музичні інструменти та мікрофони. Колеги зі ЗМІ, співробітники MEGOGO та звичайні слухачі чекають на початок концерту. Відстань між імпровізованою сценою та публікою мінімальна. Публіка ставиться до такої безбар’єрності з розумінням. Принаймні, у кадр ніхто не лізе.

Як потрапити на концерт DOROFEEVA, не встаючи з дивану? - Фото 3

Як потрапити на концерт DOROFEEVA, не встаючи з дивану? - Фото 4

Як потрапити на концерт DOROFEEVA, не встаючи з дивану? - Фото 5

Звертаю увагу на водонапірну вежу, що стирчить на фоні сцени. Поняття не маю, як вона тримає в собі воду, але я ледь тримаю себе в руках, коли бачу, як перед камерами та слухачами нарешті з’являється вона – DOROFEEVA.

Як потрапити на концерт DOROFEEVA, не встаючи з дивану? - Фото 6

Як потрапити на концерт DOROFEEVA, не встаючи з дивану? - Фото 7

Як потрапити на концерт DOROFEEVA, не встаючи з дивану? - Фото 8

За кілька хвилин до того менеджери проєкту просять нас кров’ю розписатися в NDA. Сьогодні Дорофєєва та її лайв-бенд гратимуть абсолютно нові пісні, які ще ніхто не чув. Ніхто, крім фан-клубу співачки, що дружно підспівуватиме їй під час концерту.

Як потрапити на концерт DOROFEEVA, не встаючи з дивану? - Фото 9

Як потрапити на концерт DOROFEEVA, не встаючи з дивану? - Фото 10

«Це буде перший концерт, на якому я не танцюватиму», – іронізує Надя, озираючись на білий офісний стілець позаду себе. Зрештою, всидіти на місці їй не вдається, і після кількох треків стілець із кадру все ж прибирають. Цікаво, як «магічне» зникнення реквізиту обіграють на монтажі?

Як потрапити на концерт DOROFEEVA, не встаючи з дивану? - Фото 11

Клавішник Євген Дубовик грає вступне соло до однієї з композицій. «Це що, Coldplay?» – жартує Дорофєєва. Як давній слухач сучукрмузу, запевняю: музиканти, з якими співачка виступає сьогодні, можуть залабати хоч Кріса Мартіна, хоч інструментальний джаз. Не вірите? Тоді принагідно раджу ознайомитися з їхніми музичними проєктами тут і тут.

Як потрапити на концерт DOROFEEVA, не встаючи з дивану? - Фото 12

Як потрапити на концерт DOROFEEVA, не встаючи з дивану? - Фото 13

Як потрапити на концерт DOROFEEVA, не встаючи з дивану? - Фото 14

Як потрапити на концерт DOROFEEVA, не встаючи з дивану? - Фото 15

Але повернемося до DOROFEEVA та її репертуару. Здається, цього разу артистка підбирала його спеціально під високотехнологічну локацію UNIT.City. Що не пісня про втрачений романтичний зв’язок, то з алюзіями на зв’язок мобільний. А зацініть рядки з нової пісні Наді: «Запитаю в чаті GPT // Як мені любов свою знайти?». Ми з матінкою наспівували їх всю дорогу додому, а це вже заявка на хіт.

Як потрапити на концерт DOROFEEVA, не встаючи з дивану? - Фото 16

Як потрапити на концерт DOROFEEVA, не встаючи з дивану? - Фото 17

«У нас, взагалі-то, все, – оголошує співачка кінець концерту. – Якщо що, ми ще якийсь час тут потусуємося. Підходьте!». Коментарів пресі вона при цьому не дає.

Як потрапити на концерт DOROFEEVA, не встаючи з дивану? - Фото 18

«Монатік зібрав стадіон, а тут йому треба виступати в офісі»

Але годі вже Надею та її піснями милуватися! Час і професійні речі обговорити. З таким наміром підходжу до Валерії Толочиної, маркетинг-директорки MEGOGO LIVE.

Як потрапити на концерт DOROFEEVA, не встаючи з дивану? - Фото 19

Валерія Толочина, маркетинг-директорка MEGOGO LIVE

– Валеріє, чому локацією для проєкту «Чуйно» ви обрали саме UNIT.City? У мене це місце асоціюється з чимось високотехнологічним, а тут – акустичні концерти…

–  Це проєкт був давньою мрією нашої команди. Ми хотіли показати, що сучасна українська музика різноманітна та багатошарова. У нас є круті «великі» артисти, є цікаві «маленькі». І ось ми беремо їх і переносимо у нестандартний, незвичний для них простір UNIT.City.

Як потрапити на концерт DOROFEEVA, не встаючи з дивану? - Фото 20

Наприклад, Діма Монатік – співак, який зібрав стадіон (у 2019-му MONATIK презентував шоу «Love It Ритм» на київському НСК «Олімпійський» – ред.). І тут він раптом виступає в невеликому офісному приміщенні! Це стає для музикантів цікавим викликом, перелаштовує мозок.

– Як обираєте героїв для випусків?

– Для цього у нас є ціла редколегія (сміється) Популярність музикантів для нас не так важлива. Головне, аби вони та їхня творчість були цікавими. І щоб вони могли круто зіграти свої пісні в акустиці.

Ось сьогодні у нас на майданчику Надя Дорофєєва та її гурт. Спеціально для «Чуйно» вони зробили нову програму, повністю змінили аранжування пісень, а також підготували нові композиції.

Підходимо до цього питання концептуально. Наприклад, напередодні Дня незалежності України ми знімали Юлю Юріну. Адже це артистка, в чиїх піснях чутно український етнічний код. Щось подібне плануємо зробити до зимових свят.

– На які формати ви орієнтуєтеся, працюючи над проєктом?

– Нашим взірцем від початку був Tiny Desk Concerts (серія камерних відеоконцертів від американської радіостанції NPR Music – ред.). Але ми не стали копіювати цей формат «в нуль». Вирішили, що будемо змінювати локації в кожному випуску. На щастя, простір UNIT.City дозволяє це робити.

– Наскільки проєкт цікавий глядачам? Яка статистика переглядів «Чуйно» на платформах MEGOGO?

– Цифри різні. Вони залежать від конкретних випусків, сезонності. Точно можу сказати, що кожний наступний випуск «Чуйно» підіймає перегляди попереднього. Скажімо, люди, які подивилися концерт MONATIK, також відкрили для себе Філа Коляденка та його проєкт Phil It із попереднього випуску. Тобто, більш «зіркові» артисти привертають увагу до менш відомих. У цьому і полягає наша місія – об’єднувати аудиторії різних музикантів.

– Як проєкт розвиватиметься далі?

– У нас є план на 12 випусків. Маємо позитивний фідбек від аудиторії. Також ведемо перемовини із комерційними партнерами, які хочуть підтримати проєкт. Будемо думати, як все це реалізувати.

Як потрапити на концерт DOROFEEVA, не встаючи з дивану? - Фото 21

Що ж, якщо такі проєкти, як «Чуйно», знімаються – значить, аудиторії це потрібно. Принаймні, виступ DOROFEEVA це довів. Шкода тільки, що тривав він якихось півгодини. Але для «розігріву» глядачам MEGOGO LIVE має вистачити. А там і з’явиться привід відвідати повноцінний концерт. Ми з Антоніною вже біжимо за квитками.

Як потрапити на концерт DOROFEEVA, не встаючи з дивану? - Фото 22

Як потрапити на концерт DOROFEEVA, не встаючи з дивану? - Фото 23

Фото: Ігор Васильєв

«Антоніна»
Пилип Зконопель
Пилип Зконопель
«Фокус» опублікував новий рейтинг українських блогерів. Редакція хотіла зробити його не «зашкварним», але не вийшло
Теги
репортаж
Надя Дорофеєва
концерт
Megogo
DOROFEEVA
Источник материала
loader
loader