Найбільше зерна залізницею експортується до Польщі та Румунії
Найбільше зерна залізницею експортується до Польщі та Румунії

Найбільше зерна залізницею експортується до Польщі та Румунії

Середньодобовий обсяг передачі вагонів із зерном до Польщі та Румунії у вересні перевищує 50 одиниць.

Про це йшлося під час онлайн-наради представників АТ «Укрзалізниця» з учасниками аграрного ринку 26 вересня, пише Rail.insider.

Через українсько-польські прикордонні переходи в середньому на добу прямує 53,4 вагона із зерном. Це на 3,1 одиниці більше, ніж у серпні.

Середньодобовий обсяг передачі зерна до Румунії становить 50,9 вагона. Порівняно із серпнем показник зменшився на 2,1 одиниці.

Передача зерна через українсько-угорські прикордонні переходи у вересні скоротилася на 0,1 вагона. Теперішній показник становить 28,4 одиниці на добу.

До Словаччини щодоби в середньому рухається 27,7 вагона із зерном. Зростання порівняно із серпнем становить 1,8 одиниці на добу.

Загальний показник середньодобової передачі зернових вантажів і шротів становить 196 вагонів на добу. Упродовж вересня показник зменшився на 10 одиниць на добу.

Водночас кількість вагонів із зерном, що прямують до портів Великої Одеси, зросла до 5143 одиниць. За тиждень збільшення сягає 870 вагонів.

Середньодобовий обсяг вивантаження зерна у портах Великої Одеси наразі становить 992 вагони. За тиждень показник зріс на 28 одиниць на добу.

Зросло і навантаження зерна у вагони. Так, середньодобовий обсяг наразі становить 1070 вагонів. Збільшення за останній тиждень сягає 62 одиниць на добу.

Окрім того, є два покинуті потяги. Вони прямують на термінал «Укрелеваторпром» у порту Одеса.

Накопичення вагонів із зерном у напрямку порту Ізмаїл зросло на 122 вагони. Теперішнє накопичення сягає 688 одиниць.

Середньодобовий показник вивантаження вагонів із зерном у порту Ізмаїл становить 75 одиниць. Порівняно з минулим тижнем показник зменшився на один вагон на добу.

Источник материала
loader
loader