Нацслужба здоров'я 1 жовтня проведе оплати медзакладам за дітей
Нацслужба здоров'я 1 жовтня проведе оплати медзакладам за дітей

Нацслужба здоров'я 1 жовтня проведе оплати медзакладам за дітей

Національна служба здоровʼя України 1 жовтня проведе оплати медичним закладам за пацієнтів, молодших 18 років.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба відомства у Телеграмі.

"1 жовтня Національна служба здоровʼя України проведе оплати за пацієнтів молодших 18 років. Необхідні зміни до Постанови Кабінету міністрів №1394 “Деякі питання реалізації програми державних гарантій медичного обслуговування населення у 2024 році” узгоджені між Міністерством охорони здоров’я та Міністерством фінансів. Вони будуть подані на розгляд Уряду в якомога коротший час", - йдеться у повідомленні.

У НСЗУ нагадали, що з 1 жовтня до базової капітаційної ставки за обслуговування одного пацієнта, що подав декларацію, застосовувався б коригувальний коефіцієнт 0, якщо такий пацієнт не мав статусу “Успішна верифікація” в Реєстрі пацієнтів в ЕСОЗ. При цьому серед 4,9 млн таких пацієнтів 4,6 млн - молодше 18 років.

Неверифіковані пацієнти мають пройти верифікацію, однак у випадку дітей це ускладнене тим, що більшість з них не отримують ІПН.

"МОЗ та НСЗУ докладає максимум зусиль для того, щоби медики продовжували отримувати виплати за свою роботу, а пацієнти - медичні послуги", - зазначили у відомстві.

Як повідомлялося, Національна служба здоров'я України з 1 січня 2025 року зможе укладати договори з медзакладами строком до трьох років.

Фото: RADA.GOV.UA

Теги по теме
Дети Министерство здравоохранения Деньги Медицина
Источник материала
loader
loader