Чи можна християнам збирати сіно у неділю: пояснення священника
Чи можна християнам збирати сіно у неділю: пояснення священника

Чи можна християнам збирати сіно у неділю: пояснення священника

Однак не завжди вірянам вдається зробити всі заплановані справи до неділі, зокрема пов'язані з власним господарством. Священник Православної церкви України Олексій Філюк пояснив, чи можна в останній день тижня збирати сіно.

Чи можна у неділю збирати сіно

Священник зауважив, що християни протягом тижня важко працюють, тому вихідні мають приділити собі, родині та Богу. Якщо збір сіна не є терміновим, то від цього варто утриматися. За словами Олексія Філюка, сьомий день тижня віряни приділяють Сину Божому, тому вони мають відмовитися від будь-яких справ. Втім, дозволяється зібрати сіно, якщо воно вже сухе.

Син Божий закликає робити добрі справи й допомагати іншим. Якщо ви допоможете своєму сусідові зібрати сіно, то гріха в тому немає. Гріх – образити або осудити,
– пояснив Олексій Філюк.

Священник додав, що у неділю варто обов'язково відвідати церковну службу. Віряни мають помолитися за здоров'я і добробут родини.

Що говорить Біблія про працю в неділю

У четвертій заповіді Божій говориться: "Пам'ятай день суботній, щоб святити його. Шість днів працюй і виконуй всю працю свою, а сьомий день – субота – для Господа Бога твого". У Старому Завіті сьомим днем тижня була субота, тоді як у Новому – неділя. Християни важко працюють, тому заслуговують на відпочинок. У неділю варто подякувати Господу за земні блага та попросити благословення на наступний тиждень.

Не хлібом самим буде жити людина, але кожним словом, що походить з уст Божих,
– йдеться в Євангелії від святого Матвія 4:4.

Святе Письмо закликає присвятити час добрим справам, але тим, які не потребують важкої праці. Людина може назвати себе вільною, якщо дозволяє собі відпочити один день на тиждень.

Источник материала
loader
loader