Mango Markets виплатить $700 000 штрафу для врегулювання звинувачень SEC
Mango Markets виплатить $700 000 штрафу для врегулювання звинувачень SEC

Mango Markets виплатить $700 000 штрафу для врегулювання звинувачень SEC

Організації Mango DAO, Blockworks Foundation і Mango Labs уклали угоду з Комісією з цінних паперів і бірж США (SEC). Вони виплатять загалом $700 000 штрафу і знищать токени MNGO.

Комісія звинуватила їх у незареєстрованій пропозиції цінних паперів за допомогою платформи Mango Markets. Регулятор зазначив, що Mango DAO, Mango Labs і Blockworks Foundation фактично позбавили інвесторів правового захисту, порушивши чинні правила.

За даними SEC, Mango DAO і Blockworks Foundation залучили понад $70 млн із серпня 2021 року від численних інвесторів, зокрема зі США, шляхом продажу токенів управління MNGO.

Крім того, Blockworks Foundation і Mango Labs вели брокерську діяльність без ліцензії. Вони просували інвестиції, спрощуючи операції з токенами і широко висвітлюючи переваги цього продукту.

«З моменту створення нашої програми із забезпечення дотримання криптографічних правил ми дотримувалися думки, що ярлик “DAO” не змінює суті того, хто стоїть за проєктом, якими видами діяльності вони займаються або чи повинні їхні дії бути зареєстрованими. Посередництво в операціях з цінними паперами за допомогою автоматизованого або відкритого програмного забезпечення також не змінює суті такої діяльності», — заявив виконувач обов’язків начальника відділу криптоактивів і кібербезпеки SEC Хорхе Г. Тенрейро.

Усі три учасники угоди погодилися виплатити штрафи на загальну суму близько $700 000. Крім того, вони видалять свої токени MNGO і зажадають провести делістинг активу на платформах.

Зазначимо, раніше пропозицію про врегулювання справи з регулятором було винесено на голосування кворуму. Його члени підтримали це рішення.

Платформа зазнала хакерської атаки в жовтні 2022 року. Владі вдалося затримати зломника, пізніше присяжні визнали його винним. Водночас сам зловмисник заявляв, що в його діях не було складу злочину.

Источник материала
loader