Молдова звинувачує Москву у хвилі вандалізму перед президентськими виборами
Молдова звинувачує Москву у хвилі вандалізму перед президентськими виборами

Молдова звинувачує Москву у хвилі вандалізму перед президентськими виборами

Упродовж останніх двох днів у столиці Молдови Кишиневі було пограбовано кілька будівель державних і громадських установ. Поліція підозрює, що за інцидентами стоїть Росія.

Поліція Молдови повідомила про вчинення вандалізму у чотирьох будівлях державних установ, включаючи уряд. Вандали облили фарбою приміщення таких установ, як компанія громадського телерадіомовлення «Teleradio-Moldova» та Верховний суд.

Про це повідомляє молдовська служба Радіо «Свобода».

Поліція затримала кілька чоловіків, яких підозрюють у тому, що вони пройшли підготовку в Москві для здійснення нападів на державні установи.

Напередодні були пошкоджені будівлі Міністерства праці та соціального захисту та уряду. Затримані двоє молодих людей заявили, що їх завербували для вандалізму з метою дестабілізації ситуації в Молдові.

Один із затриманих зізнався, що відповідав за пошук молодих людей для їхньої подальшої підготовки в Москві, де їм надавали інструкції для дій у Молдові. Підозрювані мали отримувати по 500 євро на місяць за свою діяльність.

За даними поліції, близько 20 осіб були відправлені до Москви для навчання, як створювати ситуації дестабілізації в Кишиневі. Поліція вже ідентифікувала 13 із них.

Наступного місяця в Молдові відбудуться президентські вибори та референдум щодо вступу до Європейського Союзу – два вирішальні голосування, які можуть закріпити шлях колишньої радянської республіки на Захід.

Фото: Compania Teleradio Moldova.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
Долучитись
Теги по теме
Молдова
Источник материала
loader
loader