Папа втрутився в скандал довкола сексуального насилля з боку духовенства у Бельгії
Папа втрутився в скандал довкола сексуального насилля з боку духовенства у Бельгії

Папа втрутився в скандал довкола сексуального насилля з боку духовенства у Бельгії

Папа Франциск втрутився в скандал довкола сексуального насильства, до якого вдавалися католицькі священники в Бельгії, пообіцявши допомогу жертвам.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє CBS News.

У п'ятницю Франциск більш як дві години зустрічався з 17 жертвами, котрі вимагають від церкви відшкодування за травми й оплати лікування, якого вони потребують. Вони заявили, що дали папі місяць на розгляд їхніх прохань, які, за словами Ватикану, понтифік вивчає.

У суботу під час зустрічі з бельгійським духовенством і монахинями Франциск зазначив, що зловживання отців церкви створили «жахливі страждання і рани», а також підірвали віру.

За його словами, бельгійська церква повинна вчитися у жертв і служити їм.

Зазначається, що бельгійський король Філіпп і прем'єр-міністр Олександр де Кроо розкритикували жахливу спадщину католицької церкви, коли священники ґвалтували та знущалися над дітьми, а також десятиліттями приховували ці злочини.

Франциск раніше зустрічався з жертвами насилля у США, Ірландії та Канаді, а також неодноразово у Ватикані, після чого покарав деяких єпископів.

Ватиканові знадобилося 14 років, щоб відлучити від церкви єпископа міста Брюгге Роджера Вангелуве, який у 2010 році зізнався, що протягом 13 років розбещував свого племінника. У березні Франциск позбавив його сану.

Як повідомляв Укрінформ, за останні 70 років щонайменше 4 815 дітей зазнали сексуального насильства з боку представників Католицької церкви у Португалії.

Фото: Vatikan News

Источник материала
loader