В Україні перевірять усі заклади з цілодобовим перебуванням дітей - Жолнович
В Україні перевірять усі заклади з цілодобовим перебуванням дітей - Жолнович

В Україні перевірять усі заклади з цілодобовим перебуванням дітей - Жолнович

Міністр соціальної політики Оксана Жолнович доручила Національній соціальній сервісній службі перевірити всі заклади, в яких цілодобово живуть діти, після викриття ймовірних випадків насилля над вихованцями одного з навчально-реабілітаційних центрів у Львівській області.

Як передає Укрінформ, про це вона повідомила в Фейсбуці.

"Повідомлення про можливі факти насильства, яке відбулося в одній із спеціальних шкіл на Львівщині, шокує. І очевидно, потрібно встановити всі обставини і притягнути до відповідальності усіх винуватих",- наголосила Жолнович.

За її словами, всі діти мають навчатися і зростати в безпечному просторі.

"У зв'язку з тим, я доручила Нацсоцслужбі провести перевірки в усіх таких закладах, де цілодобово живуть діти, з метою виявлення можливих фактів насильства щодо них чи порушення інших прав.

Для цього служба розробила спеціальний опитувальник, щоб в екологічний спосіб виявляти такі порушення, не травмуючи почуття дітей", - написала вона.

Водночас міністр зауважила, що найкраще, щоб всі діти в Україні, навіть якщо вони мають особливі освітні потреби, змогли навчатися найближче до своїх домівок та щовечора повертатись додому.

"Саме тому, я закликаю збільшувати кількість сімейних форм виховання в громадах та розвивати інклюзивні класи і спеціальні класи в загальних школах, щоб за освітньою послугою не треба було звертатися далеко від дому, і щоб вона не надавалася з необхідністю проживати весь час в школі. Тоді це будуть системні зміни, які б могли виправити проблему в усіх закладах та забезпечити нормальне виховання та розвиток усіх дітей", - підкреслила Жолнович.

Як повідомляв Укрінформ, уповноважений Верховної Ради з прав людини Дмитро Лубінець заявив, що правоохоронці відкрили кримінальне провадження за заявами вихованців навчально-реабілітаційного закладу у Львівській області про насильство, скоюване директором.

Теги по теме
Дети
Источник материала
loader
loader