США не рекомендують Ізраїлю розпочинати наземну операцію у Лівані
США не рекомендують Ізраїлю розпочинати наземну операцію у Лівані

США не рекомендують Ізраїлю розпочинати наземну операцію у Лівані

Офіційні особи США не рекомендують Ізраїлю здійснювати наземну військову операцію у Лівані.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє The Washington Post.

Офіційні особи США вважають, що "здійснені Ізраїлем операції призвели до розгрому "Хезболли". Як уточнили джерела The Washington Post, "посадовці США, як і раніше, рекомендують Ізраїлю не починати наземне вторгнення в Ліван", оскільки це лише ускладнить спроби Ізраїлю ослабити "Хезболлу".

Високопоставлені посадовці адміністрації Джо Байдена заявили, що вони все ще оцінюють ситуацію у Лівані та свої наступні кроки, попередивши, що важко передбачити, що може статися після загибелі лідера "Хезболли" Хасана Насралли в результаті авіаудару Ізраїлю.

Водночас війська США в регіоні готуються до можливої ​​відповіді Ірану на вбивство Насралли.

"Один зі співробітників адміністрації високого рангу сказав, що США готуються до низки можливих дій у відповідь, включаючи пряму відповідь з боку "Хезболли", атаки підконтрольних Ірану сил, таких як хусити в Ємені, атаки Ірану на військових США в регіоні або безпосередній ракетний удар Ірану по Ізраїлю", - йдеться у публікації.

Як повідомляв Укрінформ, військово-повітряні сили Ізраїлю ввечері у п’ятницю завдали удару по головному штабу «Хезболли» у Бейруті.

Ліванське шиїтське угрупування «Хезболла» в суботу підтвердило смерть свого лідера Хасана Насралли.

Фото: UNICEF/Dar Al Mussawir

Теги по теме
США Израиль
Источник материала
loader
loader