Український фільм «Ти – Космос» здобув головну нагороду кінофестивалю у Страсбурзі
Український фільм «Ти – Космос» здобув головну нагороду кінофестивалю у Страсбурзі

Український фільм «Ти – Космос» здобув головну нагороду кінофестивалю у Страсбурзі

Фільм розповідає історію українського далекобійника Андрія, який після вибуху Землі залишається єдиним живим у Всесвіті.

28 вересня на Festival Européen du Film Fantastique de Strasbourg українська науково-фантастична стрічка «Ти — Космос» режисера Павла Острікова отримала свої перші міжнародні нагороди. Фільм був відзначений головною нагородою фестивалю — Golden Octopus, а також отримав Silver Melies, що відкриває шлях до участі у змаганні за найпрестижнішу європейську нагороду в жанровому кіно — Golden Melies.

Про це повідомили у пресслужбі Держкіно.

Світова прем’єра дебютного фільму Павла Острікова відбулася раніше в межах програми Discovery на Міжнародному кінофестивалі в Торонто (TIFF). Проєкт стрічки став переможцем 14-го конкурсного відбору Держкіно у 2020 році, що дало поштовх до активної підготовки фільмування.

Для зйомок фільму у павільйонах ДП «Національна кінематека України» були створені складні декорації, аніматронік робота, який рухався в кадрі, та детально опрацьовані космічні кораблі й інтер’єри, щоб передати атмосферу космосу.

Сюжет кінокартини

Фільм розповідає історію українського далекобійника Андрія, який після вибуху Землі залишається єдиним живим у Всесвіті. Зв’язок із ним встановлює французька вчена Катрін, і вони вирішують летіти назустріч одне одному, попри величезну відстань.

Головну роль у стрічці виконав Володимир Кравчук, нині військовослужбовець ЗСУ, а його партнером на екрані став робот Максим, озвучений Леонідом Попадьком, також військовим.

Стрічку створено за підтримки Державного агентства з питань кіно у копродукції з Україною та Бельгією, а продюсувала її компанія ForeFilms. Вихід фільму в український прокат заплановано на весну 2025 року.

Фото: Держкіно. 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
Долучитись
Теги по теме
Кино украинское кино кинопроизводство
Источник материала
loader