WSJ: Apple більше не веде переговорів про участь у раунді інвестицій OpenAI
WSJ: Apple більше не веде переговорів про участь у раунді інвестицій OpenAI

WSJ: Apple більше не веде переговорів про участь у раунді інвестицій OpenAI

Компанія, яка стоїть за ChatGPT, прагне залучити близько 6,5 мільярда доларів фінансування, яке має завершитися наступного тижня.

Apple більше не веде переговорів щодо участі в раунді фінансування OpenAI, який, як очікується, зможе зібрати до 6,5 мільярда доларів. Це сталося в останній момент, що могло б стати рідкісною інвестицією для виробника iPhone в іншу велику компанію Кремнієвої долини.

Про це пише The Wall Street Journal із посиланням на близьке до переговорів джерело.

За словами обізнаної особи, Apple нещодавно вийшла з переговорів щодо приєднання до цього раунду, який має завершитися наступного тижня.

Два інші техногіганти, Microsoft і Nvidia, також ведуть переговори про участь у цьому раунді. Очікується, що Microsoft інвестує близько 1 мільярда доларів, додаючи до 13 мільярдів доларів, які компанія вже вклала в OpenAI.

Розмови про фінансування ще не завершені, і можливі зміни учасників та сум інвестицій.

Венчурна фірма Thrive Capital очолює цей раунд, вкладаючи близько 1 мільярда доларів. Інвестиційна компанія Tiger Global Management і компанія MGX, яка підтримується державою Об'єднаних Арабських Еміратів, також ведуть переговори про участь.

OpenAI також знаходиться на етапі реструктуризації з неприбуткової в прибуткову компанію. Ця зміна, яку підтримують багато інвесторів у цьому раунді, буде складним процесом для стартапу. Якщо цей процес не завершиться протягом двох років, інвестори поточного раунду зможуть вимагати повернення своїх коштів.

Нагадаємо, Meta робить ставку на розумні окуляри та ШІ-чатботи в соцмережах. 

Фото: Cfoto/Zuma Press.

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
Долучитись
Теги по теме
финансирование
Источник материала
loader