Австралія стурбована, що Росія ділиться ядерними й космічними технологіями з Іраном
Австралія стурбована, що Росія ділиться ядерними й космічними технологіями з Іраном

Австралія стурбована, що Росія ділиться ядерними й космічними технологіями з Іраном

Австралія глибоко занепокоєна незаконним продажем зброї Північною Кореєю Росії та обміном ядерними й космічними технологіями між Іраном та РФ.

Як повідомляє Укрінформ, про це заявила міністерка закордонних справ Австралії Пенні Вонг під час виступу на Генеральній асамблеї ООН у Нью-Йорку. 

“КНДР безкарно продовжує чинити незаконні дії, передаючи Росії зброю та загрожуючи нашому регіону, в тому числі Кореї та Японії. Ми стурбовані, що Росія ділиться ядерними й космічними технологіями з Іраном”, - сказала Вонг. 

Вона нагадала, що Росія “продовжує свій жорстокий наступ на народ й суверенітет України, відверто порушуючи статут ООН”. “Окрім величезних збитків й загибелі людей в Україні, російське вторгнення також сприяє глобальній продовольчій й енергетичній кризі, підвищуючи вартість життя для робітників по всьому світу”, - зазначила міністерка. 

Вона наголосила, що чинні міжнародні правила “розмиваються, підриваються й іноді грубо порушуються”. “Нам слід обʼєднатися заради відстоювання цих правил, що захищають усі нас. Ці правила формують світ, якого ми прагнемо”, - зауважила глава МЗС Австралії.

Раніше США підтвердили інформацію про передачу Іраном Росії балістичних ракет.

Як повідомлялося, у Нью-Йорку сьогодні завершує роботу 79 сесія Генеральної Асамблеї ООН. Тема цьогорічних дебатів високого рівня - «Нікого не залишити осторонь: спільні дії в ім'я миру, сталого розвитку та людської гідності для нинішнього і майбутніх поколінь».

Фото: Генасамблея ООН

Теги по теме
Россия Оружие ООН Иран КНДР Австралия
Источник материала
loader
loader