Як Ізраїлю вдалося знищити ватажка «Хезболли»: версія французьких ЗМІ
Як Ізраїлю вдалося знищити ватажка «Хезболли»: версія французьких ЗМІ

Як Ізраїлю вдалося знищити ватажка «Хезболли»: версія французьких ЗМІ

Інформоване джерело в ліванських службах безпеки заявило французькому виданню Le Parisien, що про присутність голови руху «Хезболла» Хасана Насралли в передмісті Бейрута ізраїльській розвідці розповів «крот». Про поїздку політика до Дахії зрадник повідомив агентів служби «Моссад» після обіду 28 вересня.

У небі Лівану вже були в засідці кілька літаків F-35 єврейської держави, оснащених бомбами для руйнування бункерів. Насралла в цей час був у районі Харет-Хрейк на похороні Мохамеда Хусейна Сроура, командира підрозділу безпілотників «Хезболли». Він загинув на півдні Лівану 27 вересня внаслідок авіаудару.

Подвійний агент повідомив ізраїльтянам, що Насралла має намір брати участь у нараді угруповання у командному підземному центрі разом із 12 іншими керівниками. Ізраїльські військові дочекалися, поки вони зібралися в одному приміщенні штаб-квартири, і скинули туди шість бомб вагою дві тонни.

Раніше стало відомо, що генеральний секретар руху «Хезболла» Хасан Насралла міг загинути від вибухової хвилі в результаті масованого ізраїльського авіаудару. Про це повідомило раніше медичне джерело і джерело в органах безпеки. Адже на його тілі не було зафіксовано «безпосередніх поранень».

До слова, ліванське угруповання «Хезболла» оголосило про обрання Хашима Сафі ад-Діна новим лідером після ліквідації попереднього ватажка Хасана Насралли ізраїльськими силами.

Источник материала
loader
loader