США конфіскували понад 6 мільйонів доларів у криптовалютних шахраїв за участю Tether
США конфіскували понад 6 мільйонів доларів у криптовалютних шахраїв за участю Tether

США конфіскували понад 6 мільйонів доларів у криптовалютних шахраїв за участю Tether

Сполучені Штати оголосили про конфіскацію понад 6 мільйонів доларів у криптовалюті, які були викрадені міжнародними шахраями. Прокурори підтвердили цю операцію, повідомляється у пресрелізі

Шахраї з Південно-Східної Азії здійснювали кіберзлочинну діяльність, спрямовану на громадян США, шляхом організації фальшивих інвестиційних схем у криптовалюті. Використовуючи соціальні платформи, шахраї переконували жертв у високій дохідності вкладень у криптовалюту, пропонуючи фальшиві інвестиційні платформи. Жертви переводили свої кошти на ці підробні платформи, не підозрюючи, що всі їхні активи контролюються зловмисниками.

ФБР вдалося відстежити криптовалютні транзакції на блокчейні та виявити кілька гаманців, де зберігалися кошти на суму понад 6 мільйонів доларів.

Шахраї зазвичай встановлюють контакт із потенційними жертвами через текстові повідомлення, додатки для знайомств або інвестиційні групи. Зловмисники поступово завойовують довіру жертви, а потім пропонують інвестувати в криптовалюту через нібито прибуткові платформи. Насправді ж, ці платформи є фальшивими, а всі кошти, що переводяться, потрапляють до криптовалютних гаманців, контрольованих шахраями.

Спочатку шахраї можуть дозволити жертві вивести частину “прибутків”, аби зміцнити її довіру, але згодом доступ до всіх коштів блокується, і жертва втрачає всі свої активи.

За даними Центру розгляду скарг на інтернет-злочини ФБР, тільки у 2022 році такі схеми призвели до втрати понад 2 мільярдів доларів. У 2023 році ця цифра зросла до понад 5,6 мільярда доларів, що свідчить про серйозність проблеми.

ФБР продовжує розслідування цієї справи, залучаючи міжнародні правоохоронні органи та співпрацюючи з приватними компаніями, такими як Tether, для відстеження та конфіскації вкрадених активів.

Цю справу ведуть кілька прокурорів США, зокрема Кевін Розенберг і Рік Блейлок-молодший, а також представники ФБР та Міністерства юстиції, що координують міжнародні зусилля з повернення активів жертвам.

Источник материала
loader