Політв'язню Ремзі Бекірову відмовили у переведенні із колонії у Хакасії ближче до дому
Політв'язню Ремзі Бекірову відмовили у переведенні із колонії у Хакасії ближче до дому

Політв'язню Ремзі Бекірову відмовили у переведенні із колонії у Хакасії ближче до дому

Незаконно засудженому Росією до 19 років позбавлення волі громадянському журналісту Ремзі Бекірова відмовили у переведенні до колонії ближче до дому. Зараз він знаходиться за 5 тисяч км від Криму.

Про це «Кримській солідарності» розповіла його дружина Халіді Бекірова з посиланням на відповідь заступника начальника управління виконання вироків та спеціального обліку ФСВП Росії Олексія Кувшинова, передає Укрінформ.

"Управління виконання вироків та спеціального обліку ФСВП Росії відмовило в переведенні цивільного журналіста Ремзі Бекірова з ІЧ-33 Республіки Хакасія в колонію ближче до будинку", – йдеться у повідомленні.

Як зазначається, російський посадовець заявив, що підстав для переведення Бекірова та «обставин, що перешкоджають подальшому відбуванню покарання» журналіста у колонії №33 Республіки Хакасія, «немає». Він додав, що засуджені за статтею про тероризм направляються до виправних установ у тих місцях, які визначає ФСВП.

За словами Халіди Бекірової, це вже п'ята її заява про переведення чоловіка до колонії ближче до Криму.

«Щоразу отримую відмови (від ФСВП) з різних причин. Наразі вже остаточно дали зрозуміти, що не переведуть ближче до будинку. А п'ять тисяч 300 кілометрів для нас дуже далеко. З дітьми їздити (на побачення) буде дуже складно», - сказала дружина політв'язня.

Після етапування в колонію №33 Ремзі Бекірова практично безперервно утримують в ШІЗО.

Ремзі Бекіров - громадянський журналіст, який вів стрім обшуків і судів у політично мотивованих справах проти жителів Криму, зокрема у справі «Веджі Кашка», затриманні священника УПЦ Климента, у справах Хізб ут-Тахрір та інших. Ремзі Бекіров є ініціатором ідеї про колективну допомогу сім'ям кримських політв'язнів. Має трьох неповнолітніх дітей.

10 березня 2022 року Південний окружний військовий суд Ростова-на-Дону засудив Бекірова до 19 років позбавлення волі у справі "Хізб ут-Тахрір".

Влітку Ремзі Бекірова етапували із СІЗО Красноярська до Хакасії.

Фото: Кримська солідарність

Теги по теме
Крым
Источник материала
loader