Депортація та посилена охорона: Кіпр зрізав нелегальну міграцію на 30%
Депортація та посилена охорона: Кіпр зрізав нелегальну міграцію на 30%

Депортація та посилена охорона: Кіпр зрізав нелегальну міграцію на 30%

Джерело

Кіпр скорочує нелегальну імміграцію, демонструючи чудові результати. Прогрес триває з травня цього року, коли на острові прийняли рішення про відмову прохачам притулку.

З тих пір як випадки депортації, так і добровільні повернення різко зросли за частотою. Наприклад, у 2023 році близько 11 000 нелегалів (переважно з Сирії) в'їхали на Кіпр. Станом на вересень показник уже впав до 5000 непроханих візитерів.

Ключову роль відіграли такі непопулярні заходи, як відмова у проханні притулку, посилення охорони кордону, особливо вздовж морських і сухопутних кордонів з незаконно окупованими районами. В середньому, до введення цих душевних заходів кількість новоприбулих була на 30% вищою.

Також важливо, що робота ведеться не лише вздовж кордонів Кіпру. Перш за все, на острові стараються унеможливити перебування нелегалів там. Тому роботодавці, які наймають нелегальних мігрантів, переслідуються, а самих нелегальних мігрантів при знайомстві з правоохоронцями депортують.

Цього року Кіпр депортував близько 1800 осіб. Ще 5650 людей добровільно повернулися на батьківщину. А конкретно зараз Кіпр будує табір для мігрантів, які чекають на депортацію. В якомусь сенсі збулась мрія Дональда Трампа, чи не так?

Название источника
Visegrad 24
Ссылка на материал
https://x.com/visegrad24/status/1840708432669577263
Источник материала
loader