Королева Камілла подякувала за подаровану їй книгу про Україну
Королева Камілла подякувала за подаровану їй книгу про Україну

Королева Камілла подякувала за подаровану їй книгу про Україну

Королева Великої Британії Камілла подякувала за надіслану їй книгу британсько-української письменниці Анни Шевченко "Around the war in twenty stories" ("Навколо війни через 20 історій").

Про це повідомив Державний комітет телебачення і радіомовлення України, передає Укрінформ.

Листа із Букінгемського палацу отримав голова Державного комітету телебачення і радіомовлення Олег Наливайко.

"Від імені Її Величності Королеви я дякую Вам за примірник "Around the war in twenty stories", який Ви люб’язно надіслали Її Величності. Королева була зворушена дуже особистими історіями, які містяться в книзі, і була рада дізнатися, що кошти від продажу книги пішли на благодійні організації для підтримки постраждалих", - ідеться у листі особистої секретарки королеви Софі Деншем.

Королева Камілла подякувала за подаровану їй книгу про Україну - Фото 1

За її словами, королева рада була вітати першу леді Олену Зеленську в лютому в резиденції Кларенс-хаус і сподівається на подальший розвиток міцних дружніх зв’язків, які існують між Сполученим Королівством та Україною.

Королева Камілла подякувала за подаровану їй книгу про Україну - Фото 2

Книга британсько-української письменниці Анни Шевченко "Around the war in twenty stories" ("Навколо війни через 20 історій") вийшла друком за сприяння Держкомтелерадіо у межах благодійної акції "Українським дітям – українську книгу" на Харківській книжковій фабриці "Глобус", яка входить до складу акціонерного товариства «Державна акціонерна компанія "Укрвидавполіграфія".

Як зазначив Наливайко, "цей проєкт став ще одним підтвердженням солідарності Великої Британії з Україною в найтяжчі для нас часи випробувань російською агресією. Історії українців, описані в книзі – це спільна історія нашого спротиву і боротьби за незалежність, це приклад сили і незламності України. Голоси українців, героїв цієї документальної книги, відтепер почуті англомовною міжнародною спільнотою. Тому цей проєкт є таким важливим для України".

У книзі зібрані 20 історій пересічних українців – від вчительки, яка веде уроки у бомбосховищі, і бібліотекарів, які переховували українські книги під час тимчасового захоплення росіянами Херсона, до чемпіонки кінного спорту, яка загубила коня у Бучі, і маленької дівчинки Мілани, яка ділиться останнім, що в неї є – цукеркою, яку вона везе з розбомбленого міста.

За словами авторки книги, всі історії, описані в книзі, є реальними. Книга друкувалася під час обстрілів за 40 кілометрів від фронту. Вся команда - від автора до перевізників книги у Лондон працювала над книгою безкоштовно. Всі гроші від продажу мали піти людям, про яких ідеться у книзі, але всі вони відмовилися і пожертвували їх благодійним організаціям: на фінансування протимінного обладнання для фермерів, придбання ліків для дитячої лікарні у Львові, доставку тактичних засобів медицини на передову та на підтримку дитячої бібліотеки в Херсоні і притулку для собак у Харкові.

Як повідомляв Укрінформ, у Києві презентували автобіографічну книгу-буклет в пам’ять про Героя України, воєнного розвідника Олега Зайцева, який загинув у бою за острів Зміїний у травні 2022 року.

Фото: Державний комітет телебачення і радіомовлення України

Источник материала
loader
loader