На Сході та Півдні завжди були "русскіє центри": як росіяни вербують українську молодь
На Сході та Півдні завжди були "русскіє центри": як росіяни вербують українську молодь

На Сході та Півдні завжди були "русскіє центри": як росіяни вербують українську молодь

Тому відродили подібні заходи, зокрема, в окупованому Донецьку провели "міжнародну" конференцію на тему "історія Новоросії", яка була спрямована на молодь. Детальніше 24 Каналу розповів правозахисник, засновник ГО "Східна правозахисна група" Павло Лисянський.

Як Росія вербує молодь на окупованій території

Людей, які ще з 2007 піддавалися російській пропаганді, на території Луганщини, Донеччини, Херсонщини та Запоріжжя не залишилося. Переважно на окупованій території мешкають або люди літнього віку, або молодь.

Останні не розуміють, що таке "Новоросія" і чому на українську територію прийшла Росія. Є великий розрив у поняттях між людьми віком 35 – 40 років та 15 – 25 років. На юнаків та юначок просто не працює ідеологічний механізм Кремля.

Вони кажуть, що до приходу Росії, себто у 2013 році, добре жилося. Працювали і заводи, і шахти, і загалом війни не було. Росіяни не знають, як реагувати на це. Тому почали ретельніше працювати над спотворенням інформації в історичних науках.

Почали проводити нові освітні проєкти у школах. Мета – розробити ідеологію, яка допоможе молоді на окупованих територіях швидко зрозуміти, що Південь та Схід України буцім завжди були "Новоросією".

Навіть вчителі, яких окупанти завозять з Кубані, Єкатеринбургу та інших російських міст, не знають цієї історії. Це штучний проєкт, про який розповідали винятково на ТОТ. Ба більше, з 2007 до 2013 року в південно-східних регіонах викладали фонд "русскій мір" та проводили проєкти під назвою "русскіє центри".

Технологія застаріла. Вони пробують реанімувати їх для того, щоб подавати освітню ідеологію і зомбувати майбутню молодь,
– констатував Павло Лисянський.

Теги по теме
Донецкая область
Источник материала
loader