ООН просить 426 млн доларів для підтримки біженців з Лівану
ООН просить 426 млн доларів для підтримки біженців з Лівану

ООН просить 426 млн доларів для підтримки біженців з Лівану

Після початку наземної операції Ізраїлю в Лівані Близькому Сходу загрожує гуманітарна катастрофа, а також катастрофа у сфері прав людини, вважають в ООН.

Гуманітарні організації ООН звернулися до потенційних донорів із закликом зібрати 426 мільйона доларів для підтримки ліванців, що залишили свої домівки через наземну військову операцію, яку розпочав Ізраїль. Про це у вівторок, 1 жовтня,  пресслужба ООН.

 

Зокрема речник управління ООН з координації допомоги Єнс Лерке вказав, що допомоги потребують 1 млн. осіб, але не виключив, що їхня кількість зросте. 

 

“У нас не вистачає необхідного, не вистачає потужностей, саме тому ми звертаємося із закликом допомогти. Легко зруйнувати будівлі та завдати шкоди людям, але повернення до нормального стану займає багато часу і коштує багато грошей”, – сказав він.

 

Лерке також зазначив, що від ізраїльських авіаударів за останні два тижні на території Лівану загинули понад тисяча осіб і запевнив, що миротворці ООН, які перебувають на лінії розмежування у Лівані, залишаються на своїх місцях. 

 

Контингент миротворчих сил у Лівані налічує близько 10 500 осіб із 50 країн.



Теги по теме
Израиль ООН
Источник материала
loader
loader