У Кореї перебіжчик з КНДР викрав автобус, щоб повернутися додому
У Кореї перебіжчик з КНДР викрав автобус, щоб повернутися додому

У Кореї перебіжчик з КНДР викрав автобус, щоб повернутися додому

Північнокорейський перебіжчик, який проживає в Південній Кореї, намагався втекти назад до КНДР, вкравши автобус.

Про це повідомляє Reuters з посиланням на місцеві ЗМІ, передає Укрінформ.

Інцидент стався близько 1:30 ночі за місцевим часом у вівторок на мосту Тонгіл у місті Пхаджу, на північний захід від столиці Сеула. Зазначається, що чоловік на автобусі проігнорував попередження охоронців міста і спробував проїхати через нього. Проте він не справився з керуванням, і протаранив барикаду на мосту поблизу кордону.

Чоловік віком близько 30 років, який перейшов з КНДРбільш як десять років тому, сказав поліції, що намагався повернутися до Північної Кореї, бо не зміг влаштувати життя на Півдні.

Медіаресурс зазначає, що для північнокорейців, які втекли з ізольованої країни, це дуже незвичне прагнення. Так, за даними міністерства об'єднання, станом на червень близько 34 200 північнокорейців перейшли до Південної Кореї, переважно після важких, іноді небезпечних для життя подорожей, як правило, через Китай, щоб уникнути бідності й гноблення на батьківщині.

У 2022 році міністерство, яке займається транскордонними справами й надає підтримку в розселенні перебіжчиків, заявило, що з 2012 року підтверджено, що близько 30 перебіжчиків повернулися в КНДР, але самі перебіжчики і активісти кажуть, що таких випадків може бути набагато більше.

Як повідомляв Укрінформ, влада Південної Кореї заявила, що кількість північнокорейських перебіжчиків збільшилась у 2023 році порівняно з попередніми двома роками. Серед них зросла кількість молоді та північнокорейської еліти.

Фото: Yonhap

Теги по теме
КНДР
Источник материала
loader
loader