Росія планує мобілізувати 40% підсудних для участі у війні проти України
Росія планує мобілізувати 40% підсудних для участі у війні проти України

Росія планує мобілізувати 40% підсудних для участі у війні проти України

Росія хоче відправити на війну проти України 40% підсудних. Зазначається, що вкінці вересня ухвалили відповідний законопроєкт, який дозволяє  мобілізовувати не тільки засуджених чи тих, хто перебуває під слідством, а й підсудних. Про це повідомляє російське видання «Важные истории».

У матеріалі йдеться, що закон ще не підписаний російським диктатором Володимиром Путіним, але у СІЗО йде підготовка до того, щоб підсудних відправити на війну. Відповідне завдання було поставлене і військовослужбовцям, які займаються вербуванням на контракт, розповів. За словами співрозмовники видання у Міноборони, підготовка полягає у зборі інформації, скільки підсудних придатні до військової служби і як багато серед них охочих укласти контракт.

Видання пише, що з кожного російського СІЗО можуть мобілізувати близько 100 підсудних. Наразі у РФ діють приблизно 210 слідчих ізоляторів, тому на війну проти України можуть відправити близько 20 тис. людей.

Раніше Міноборони РФ заявило, що із 1 жовтня у РФ розпочнеться осінній призов на військову службу. Міністерство оборони країни-агресорки повідомляє, що усі призовники нібито проходитимуть службу на території Росії. У пункти дислокації збройних сил загарбників на тимчасово окупованих територіях чи для виконання будь-яких військових завдань їх нібито не спрямовуватимуть.

Источник материала
loader
loader