Україна прокоментувала загострення ситуації на Близькому Сході
Україна прокоментувала загострення ситуації на Близькому Сході

Україна прокоментувала загострення ситуації на Близькому Сході

Міністерство закордонних справ закликало Ізраїль та Ліван утриматися від масштабної війни. Про це йдеться в повідомленні пресслужби відомства.

МЗС зазначає, що Україна «з тривогою» стежить за розвитком подій у Лівані після оголошення про проведення Ізраїлем «обмеженої наземної сухопутної» операції. Проте «рішуче засуджує» обстріли Ізраїлю з боку «Хезболли» та закликає сторони конфлікту до «максимальної стриманості», щоб ситуація не переросла у масштабну регіональну війну.

Окрім цього, як стверджують у МЗС, особливо Україна занепокоєна зростанням кількості біженців у Лівані, які були змушені залишити домівки через «тривалий воєнний конфлікт». Пресслужба відомства додає, що треба якомога швидше припинити конфлікт.

«Критично важливим є уникнення жертв серед цивільного населення та недопущення порушень норм міжнародного гуманітарного права. Необхідно якнайшвидше покласти край насильству в регіоні. Мирний та успішний Ліван є запорукою стабільності усіх країн Близького Сходу», – йдеться в заяві МЗС.

Напередодні Армія оборони Ізраїлю (ЦАХАЛ) оголосила закритою військовою зоною район навколо трьох населених пунктів на кордоні з Ліваном.

До слова, раніше повідомлялося, що у результаті широкомасштабних ізраїльських авіаударів по «Хезболлі» на півдні Лівану загинуло близько 300 осіб і понад 1000 отримали поранення. 

Источник материала
loader
loader