Енергетика нового покоління: у США досягли рекордного виробництва енергії "із землі"
Енергетика нового покоління: у США досягли рекордного виробництва енергії "із землі"

Енергетика нового покоління: у США досягли рекордного виробництва енергії "із землі"

Геотермальні свердловини можуть задовольнити всебільший попит у чистій енергії, стверджують в енергетичній компанії Fervo.

Американська компанія Fervo Energy заявила, що досягла рекордних показників продуктивності геотермальної свердловини на Cape Station, а також розширила межі буріння за високих температур, успішно пробуривши свердловини з температурою вище 220°C. Про це пише Business Wire.

Повідомляється, що минулого року Fervo пробурила 15 свердловин на Cape Station. Згідно із заявою компанії, під час 30-денного випробування їй вдалося досягти максимальної витрати 107 кг/с за високої температури, що дало змогу виробляти понад 10 МВт електроенергії.

"У той час, коли цілодобова чиста енергія вкрай необхідна, Fervo показала, що геотермальна галузь готова задовольнити цю потребу за допомогою енергетичних проєктів, які можуть бути запущені в експлуатацію в цьому десятилітті", — заявив генеральний директор і співзасновник Fervo Тім Латімер.

У виданні також зазначають, що раніше Fervo також заявила про скорочення часу буріння геотермальних свердловин на 70%, порівняно з минулим роком. Крім того, компанії вдалося досягти прогресу в бурінні за високих температур. Найвища температура пласта, досягнута на сьогоднішній день, перевищила 220° C.

Очікується, що Cape Station потужністю 400 МВт почне постачати електроенергію в мережу 2026 року і буде повністю введена в експлуатацію до 2028 року.

"Досягнення, про які сьогодні оголошує Fervo, підтверджують, що геотермальна енергетика наступного покоління перебуває на порозі комерційного успіху", — сказав перший заступник помічника секретаря Управління з енергоефективності та відновлюваних джерел енергії Міністерства енергетики США.

Источник материала
loader
loader