На Венеційській бієнале прозвучить опера про підрив Каховської ГЕС
На Венеційській бієнале прозвучить опера про підрив Каховської ГЕС

На Венеційській бієнале прозвучить опера про підрив Каховської ГЕС

Оперу GAIA-24. Opera del mondo від Opera Aperta композиторів Романа Григоріва та Іллі Разумейка покажуть 26 жовтня на 60-й Міжнародній художній виставці Венеційській бієнале, присвяченій темі «Іноземці всюди». Про це йдеться на сторінці Opera Aperta у фейсбуці.

Вистава завершить публічну програму українського павільйону, організовану Українським інститутом.

Опера GAIA-24 розповідає про руйнівні наслідки підриву росіянами Каховської ГЕС 6 червня 2023 року. Творці апелюють до Гайї, давньогрецької богині Землі. А також однойменної гіпотези, запропонованої вченими в 1980-х роках, згідно із якою Земля як планета є живим саморегульованим організмом.

За словами творців, GAIA-24. Opera del Mondo поєднує ландшафт, що трансформується, людське тіло і театральну сцену у відкритий музично-театральний процес-ритуал.

«У межах публічної програми Українського павільйону на 60-й Венеційській бієнале, присвяченій темам Землі та Води, GAIA-24. Opera del mondo замкне коло теоретичних розмислів про екологічні катастрофи, забруднення води та повітря, міграцію, вимушене переміщення, нерівність у продовольчій безпеці», – йдеться в повідомленні.

Вистава містить сцени оголення, моменти гучних електронних звуків та стробоскопічне світло.

Источник материала
loader
loader